Докато инвеститорите силно се вълнуват от новата рекордно висока цена

...
Докато инвеститорите силно се вълнуват от новата рекордно висока цена
Коментари Харесай

Цената на среброто се изстреля с 33% само за месец

Докато вложителите мощно се вълнуват от новата рекордно висока цена на златото, което доближи 1950 $ за тройунция, цената на среброто се покачва сензитивно по-бързо. Цената на сребристия метал набъбна с 33% единствено в границите на месец юли. За съпоставяне на златото му трябваха пет месеца от огромния срив на борсовите цени през март, с цел да направи този растеж в цената си.

В края на юни цената на среброто беше 18 $ за за троунция, а през днешния ден тя е към този момент 24 $ на Лондонската борса за скъпи метали.

Това е най-високата цена на среброто от август 2013 година Според анализатори среброто обаче има капацитет за напредък. Неговата цена е към момента доста надалеч от историческия му връх от 46,5 $, който беше маркиран през май 2011 година

„ Докато златото се употребява главно като леговище за спестявания по време на несигурни времена и висока инфлация, към 50% от среброто в световен аспект се има индустриално приложение и се влага в материали като електроника, слънчеви панели, което прави неговата цена по-устойчива на балони “, счита Ед Мой, основен пазарен стратегист на компанията за търговия на скъпи метали Valaurum, представен от Marketwatch.

Прогнозите обаче са разнопосочни. Cпоред разбори на Goldman Sachs и на капиталовата банка Citi среброто ще има постоянен растеж през идващите 12 месеца. Проучване на Ройтерс измежду 42 стопански анализатора обаче демонстрира, че междинната му цена за идната година ще бъде към 20 $ за тройунция.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР