Докато ГЕРБ и компания принудително ни държи в плен на

...
Докато ГЕРБ и компания принудително ни държи в плен на
Коментари Харесай

Отлагането на ТОЛ системата е параван за прекрояване на апетитни части от закона

Докато ГЕРБ и компания наложително ни държи в плен на сагата " Всичко по левче ", в страната ни се сгромоляса тихомълком още един провален ангажимент на властта: въвеждане в деяние на тол-системата. Хубава работа, но обезпечена от ГЕРБ. Това се случва сега, откакто се разбра, че тол-системата, като режим на таксуване на тожкотоварни коли по българските пътища, се отсрочва за следващ път.
Уважаеми сътрудници от ГЕРБ,
Ние сме сигурни, че даже и на вас към този момент ви стана ясно, че тази система и нейното действително въвеждане в деяние са цялостен безпорядък. Лошото е, че този безпорядък продължава да се разраства. Проблемът с към този момент на два пъти отлагания старт на тол-системата просто е заслон, зад който прозира напън за ползи и прекрояване на апетитни елементи от този закон. Вие нямате нито упоритостта, нито рационалния запас да обясните за какво се прокарват в 90-та минута следващите промени в закона и се афишира трета подред дата за старт на тол-системата.
Кой от вас ще дръзне да даде аргументирано пояснение за какво се трансформира едвам в този момент режимът за така наречен ДДД /доставчици на декларирани данни/? Уж концепцията бе тъкмо те да подписват контракти с АПИ, а в този момент внезапно това ще се прави от медиаторите сред АПИ и потребителя НДУ - националния снабдител на услуги. Някой би трябвало да се престраши и да признае, че зад завесата на тоя спектакъл наднича една обичана тематика на ГЕРБ - КОМИСИОНИТЕ! Уж системата на снабдяване щеше да работи публично без комисиони, а внезапно се промъкна по какъв начин комисионата щяла да бъде 2%. И фирмите, съгласно последните промени, ще подписват контракти с медиаторите. Внезапно с новите ви промени в закона АПИ внезапно се отхвърля от събирането на тол-такси и по този начин намерено и изцяло необезпокоявано всички доходи се насочват през една единствена компания. Питаме: На някого още да не му е ясно, че кучето е заровено в едни 50 милиона лв. за комисиони, несъмнено, съгласно прогнозите за доходи от тол-системата? Дори и след двукратно отсрочване старта на системата, страната продължава да не е наясно с окончателния обсег на пътната мрежа, която ще влезе в режима на тол-системата, а договарянията с сектора, по отношение на цената и обхвана, непрестанно се отсрочват. Проспахте и последния обещан, даже персонално от премиера, период - 1 ноември, когато сякаш трябваше да проработи тол-системата. За кой ли път чуваме полупризнанието по какъв начин и тол-полицията на била укрепена. А истината е, не че не е укрепена, а че е смешна системата от полуработа и полуправила!
По създание: цялостен безпорядък ви е концепцията и с метода на заплащане. Няма пояснение за какво отпада досегашната концепция камионите да заплащат тол-такси по желание през маршрутни карти, бордови устройства или GPS устройства. Продължава да не е ясно какви са претекстовете, съгласно които държавната организация се освобождава напълно от плануваната и предложена от Световна банка функционалност да събира тол-такси и по какъв начин по този начин внезапно няма потенциал да извършва тази работа! Хайде в този момент да се върнем отново към заровеното куче и да потърсим обяснението във финансовия резултат - националните снабдители на услуги ще прибират до 7% комисиона от цената и на винетките, и на тол-таксите, като приходите от вторите ще са в пъти по-големи.
Според последните самопризнания по този законопроект като годишен приход от тол-такси се показва цифрата 700 млн. лева Да пресмятаме ли, че това значи по какъв начин на година към 50 млн. лева ще отиват в медиаторите като публични комисиони.
Фактът, че на GPS фирмите не се разрешава сами да действат на пазара и по този начин да спестят на страната тези разноски, е подозрителен. Вие даже не знаете какъв брой хора работят и са нужни на тая система и досега! В началото бяха 23-ма, сетне станаха 68, в този момент цифрата набъбна до 629. В гъста мъгла е потънала и информацията за инсталираните рамки за надзор на тол-системата. Така че периодите са ви най-малкият проблем.
И както сте тръгнали на дълготрайни, 1 март не ви прави работа. Кажете напряко 1 април! Вие по този начин и по този начин се шегувате с следващия долнокачествен закон, шегувате се с обещания пред транспортния отрасъл, тъжна смешка са ви и пътищата, и приходите в бюджета. Но законодателната ви отпадналост е повече от сериозна и нямате отмалялост да продължавате да го потвърждавате.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР