Докато Европа и САЩ се борят с епидемии от новия

...
Докато Европа и САЩ се борят с епидемии от новия
Коментари Харесай

Виетнем се справи с коронавируса - от две седмици няма вътрешно предаване

Докато Европа и Съединени американски щати се борят с епидемии от новия ковид, агонизирайки по отношение на проектите за излизане от стопански опустошителни блокади, една дребна югоизточна азиатска страна преодоля епидемията, осведоми " Гардиън ".

Вече пет следващи дни Виетнам не е съобщавал за новозаразени с ковид и съвсем две седмици без никакво вътрешно предаване на болестта, като министър председателят на страната съобщи през вчерашния ден, че страната му " всъщност сложи пандемията под надзор ".

От началото на епидемията в страната до момента са регистрирани общо 270 инфектирани, от които 222-ма са се възстановили, като няма нито един умрял.

От тези, които към момента са имали дейни инфекции, 11 към този момент са дали негативни проби най-малко един път, преди да бъдат повторени. Виетнам е направил повече от 210 000 теста за съществуване на ковид, без да е записал вътрешно предаване в продължение на 13 дни.

В петък Виетнам стартира да облекчава някои от строгите си ограничаващи ограничения, само че остава да се види по какъв начин може да продължи забележителния си връх, без да остане дейно отсечен от останалия свят.

Двама новозаразени, регистрирани предишния петък, са виетнамци, които неотдавна са се завърнали от Япония. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР