Докато Европа чака окончателната дата на Brexit, всички очи са

...
Докато Европа чака окончателната дата на Brexit, всички очи са
Коментари Харесай

Пловдив попадна в класация за най-бързоразвиващи се имотни пазари в Европа

Докато Европа чака окончателната дата на Brexit, всички очи са вперени в имотните пазари в главните градове на Стария континент.

Множество компании напущат Англия и се насочат към нови дестинации в континентална Европа, като по този начин основават нови търговски центрове. Инвеститорите в парцели се надпреварват да предвиждат къде да вложат средствата си преди цените да се покачат прекалено много, написа Forbes.

Едно е несъмнено: пазарите, които ще запишат максимален напредък, ще преминат границата извънредно бързо. Тук не става въпрос за стартъпи, които търсят евтини наеми, а за големи организации, които се нуждаят от инфраструктура, летища и квалифицирани служащи.Със себе си те носят дълбоките си джобове и огромни заплати - и локалните жилищни пазари бързо ще се нагодят.

LeadingRE, консорциум от съвсем 600 брокерски организации в 70 страни, следи придвижването на пазарите. Данните, събрани от организацията, са предоставени извънредно на Forbes. Те демонстрират " вторичните " пазари в Европа, които записват максимален растеж през 2018 година.

Ето кои са те:

Загреб, Хърватия

Нещо се готви в Загреб, столицата на Хърватия, и градът има капацитет да запише избухлив напредък. Наскоро в страната работа стартира първата цифрова компания за недвижими парцели A Nekretnine, което нормално е най-силният знак за капацитета на пазара.

Цените на жилищата в града се повившиха с 20 % през предходната година, до момента в който в останалата част от страната покачването бе едвам 8,5 %. През последните 12 месеца има и растеж от 30 % на жилищата, отдавани през Airbnb.

Изчисленията на организацията са, че към 20 % от купувачите са чужденци.

Лисабон, Португалия

Градът от дълго време е виждан като дестинация за ваканции, само че неотдавна броя на покупко-продажбите на имотния пазар пораства неимоверно. Отчасти, това се дължи и на новата система " златна виза ", която разрешава на чужденците, които влагат €350 000 в едва развити райони или €500 000 в по-хубавите елементи на града, да получат поданство.

През предходната година цените порастват с 20 %.

Пловдив, България

Пловдив, вторият максимален град в България, е Европейска столица на културата през 2019 година Това значи, че градът ще притегли доста внимание.

Цените на парцелите порастват по-бързо и от тези в София, като по данни на Bulgarian Properties те са се покачили с 16 %.

Фактор в възможното бъдещо повишаване са още и високите цени в София, както и " Тракия икономическа зона ", която притегля служащи и от други елементи на страната.

Фелдкирх

Фелдкирх и Блуденц

Австрия влиза в взрив на недвижимите парцели, което значи, че по-малките регионални градове стават все по-атрактивни поради по-ниските им (засега) цени.

Фелдкирх и Блуденц, два алпийски града в западната част на страната, записват растеж от 25,4% и 22,1% надлежно. Във Виена цените се покачват с 18%.

Най-скъпата дестинация в Австрия е Кицбюел, където цените наближават €1 милион за парцел, а растежът единствено през последната година е цели 39,4%.

Ротердам, Холандия

Холандия е малко по-необичаен пазар на парцели, защото в столицата 70% от хората живеят чартърен, по тази причина и свободните жилища са малко. Но има други огромни райони, в които си коства да се влага.

На към час от Амстердам е Ротердам, където цените порастват със 17 %. В цялата страна покачването е 10%. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР