Докато един боклук от Италия си отива от България през

...
Докато един боклук от Италия си отива от България през
Коментари Харесай

Докато един боклук от Италия си отива от Варна, то друг пристига

Докато един отпадък от Италия си отива от България през Варна, то в това време различен идва отново там. Това се схваща от публично известие на прокуратурата. 

С позволение за реекспорт, обещано от наблюдаващия прокурор от Районната прокуратура във Варна, нови 74 контейнера с италиански боклуци ще изоставен пристанище Варна-запад. 54 от 40-футовите контейнери ще бъдат върнати на изпращача – италианската компания „ Дентиче пантелоне “ в град Салерно, с контейнерния транспортьор CМA CGM България ЕАД, а други 20 ще бъдат превозени с контейнерния транспортьор „ Мерск “, похвали се държавното обвиняване.

Както е известно, 28 от общо 127 контейнера бяха натоварени и превозени за Италия с позволение на Районната прокуратура във Варна, която управлява досъдебното произвеждане по случая с контейнерите с адресат записаното в София сдружение Блацион “ ООД. След приключване на режима за краткотрайно предпазване до 90 дни в тях бяха открити смесени, а не заявените пред митницата пластмасови и каучукови боклуци.

Вече се води и досъдебно произвеждане против лица, които в нарушаване на открития ред придвижват боклуци през границата на страната. В хода на следствието е открито, че 127 контейнера от Италия са пристигнали на пристанище Варна-запад от 9 октомври до 25 ноември предходната година. Разследването на вноса и предназначението им доближи и до инспекция на площадката на компания „ Траш юнивърс “ ЕООД в град Гълъбово, откакто се оказа, че италианският отпадък е предопределен за горене в пещите на ТЕЦ-а на „ Брикел “ ЕАД.

Междувременно стана ясно, че на друго варненско пристанище е дебаркирал транспортен съд, претрупан също с вакуумирани бали от Италия. Извършена е била незабавна инспекция. Установено е, че корабът доставя така нареченото гориво RDF, предопределено за изгаряне в цех в Северна България, споделя още прокуратурата. Тя обаче не оповестява в прав текст дали този отпадък е легален.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР