Докато драмата Brexit продължава да набира сила, една държава вече

...
Докато драмата Brexit продължава да набира сила, една държава вече
Коментари Харесай

Brexit вече пълни българските летни курорти

Докато драмата Brexit продължава да набира мощ, една страна към този момент получава дял: България, написа английското издание The Guardian.

Курортите в югоизточната европейска страна към този момент записват сериозен растеж на поръчките за това лято от британци, защото фамилиите от Острова се оглеждат за различни, по-евтини летни дестинации.

Традиционните за по-улегналите англичани от междинната класа места в еврозоната стават по-скъпи, откакто паундът се срина по отношение на еврото след вота от 2016 година Изправени пред заплаха от излизане на Англия от Европейския съюз без договорка, което ще удари още по-тежко валутата, фамилиите се пробват да се предпазят от бъдещите флуктуации, разяснява изданието.

Туроператорите на Острова към този момент регистрират забележителен растеж на покупко-продажбите за ол-инклузив, като задачата е разноските за храна, питиета и стаи да бъдат платени още в този момент.

Банките сега дават към €1,11 за паунд, до момента в който преди референдума обменният курс бе към €1,30. През декември туристите на някои летища във Англия даже получаваха едвам €0,90 против всеки паунд, откакто валутата реализира ново дъно. Очакванията са, че неналичието на договорката ще провокира още по-голям срив и ще направи лятото в Европа по-скъпо за британците.

Но България, лоу-кост дестинация и с плажове, и с опция за ски, към този момент се оказва печеливша от обстановката, написа още The Guardian. Според Британската асоциация на туроператорите поръчките за България през тази година се усилват с една трета по отношение на 2018 година, когато също имаше растеж. " Хората търсят разнообразни дестинации, с цел да се уверят, че ще получат най-вече за парите си ", споделят оттова.

А британците знаят какво ще се случи с паунда при излизане без договорка, откакто още предходната година външният министър предизвести за вероятен спад, а централната банка даже го пресметна - 25%, което ще срине паундът под паритета с $.

Но даже и британците, които към този момент са запазили своите самолетни билети и ол-инклузив хотели не са изцяло застраховани. Компаниите имат право да усилят цените с до 8% при положение на спомагателни разноски, да вземем за пример нови такси.

А и излизането на Англия ще сътвори и други административни главоболия. Например здравната застраховка на британците към този момент няма да важи в Европейски Съюз. Възможно е това да се случи и с шофьорските книжки.

Промените ще има и при разпоредбите за транспорт на домашни любимци. Цените на диалозите в роуминг също най-вероятно няма да останат такива. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР