Докато Дачич не ми каже: "Извинявай, Бойко!", нито Вучич, нито

...
Докато Дачич не ми каже: "Извинявай, Бойко!", нито Вучич, нито
Коментари Харесай

Борисов: Дачич да се извини за балканските номера

Докато Дачич не ми каже: "Извинявай, Бойко! ", нито Вучич, нито Ана да не ме търсят!, отсече министър председателят
Извинение от сръбския външен министър Ивица Дачич, който поради Косово провокира напрежение сред София и Белград, изиска министър председателят Бойко Борисов. Докато Дачич не ми каже: "Извинявай, Бойко! ", нито Вучич, нито Ана да не ме търсят!, сподели българският министър-председател пред медиите в Сараево. Борисов взе участие в пленарната сесия на държавните и държавните ръководители на страните-участнички в Процеса за съдействие в Югоизточна Европа.

Напрежението сред България и Сърбия се породи, когато пред държавната телевизия РТС Ивица Дачич прикани „ Борисов да зачита позицията на Европейски Съюз по отношение на независимостта на Косово и да не дава уроци на Жозеп Борел”. Острият коментар бе във връзка апела на българския министър председател към Борел да пази ползите на Европейски Съюз. Според Дачич „ позицията на Общността била, че Косово не е без значение ".

"Ако аз бях споделил нещо, направил, щях да кажа - "Ивица, извинявай, брат! Песни си ми пял, другари сме! ", продължи Борисов. Той изясни, че Дачич от през вчерашния ден няколко пъти се е извинил, само че не обществено, пред медиите. "То няма напрежение. Казах й Ана - за какво не излезе Дачич да ми благодари, че поканих сръбските девизиони да упражняват с нашите? Тези, които стреляха по НАТО преди години... Техният боен министър стоеше до моя. Неговият министър председател стои до мен, когато приказва и през вчерашния ден той си разрешава да ми вика посланика и да ми каже, че държанието ми е недопустимо. Той в този момент ще види какво е недопустимо! Ей в този момент ще види! ", закани се Борисов.

"Вчера приказвах с Ердоган всички да назоваваме "Турски поток " - "Балкански поток " - по този начин е по-красиво и общо ", акцентира министър председателят.
Според него Европейският съюз значи предвидимост, освен фондове.  Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР