Докато чакаме новини за обещаното продължение на хитовата лента на

...
Докато чакаме новини за обещаното продължение на хитовата лента на
Коментари Харесай

Гай Ричи е изправен пред съдебен процес за Джентълмените

Докато чакаме вести за обещаното продължение на хитовата лента на Гай Ричи от 2019 г.  " Джентълмените " развиване по тематиката има, само че уви, не в добра посока. Писателят и артист Мики Де Хара е завел дело против режисьора, като го упреква в в креативна „ кражба ”.

Де Хара твърди, че Ричи му е поръчал да напише продължение на на гангстерския филм от 2008 година „ RockNRolla “ въз основа на „ персоналния житейски опит “ на Де Хара, написа Variety. Когато е показал на режисьора сюжет с   " основен воин, който ръководи бизнес с марихуана “, той му е споделил, че „ времето за гангстерския филм е свършило “, което допуска, че планът е преустановен.
    View this post on Instagram           
A post shared by Vagabond Bloggers (@vagabondbloggers)

Въпреки това " Джентълмените " излиза две години по-късно, като филмът описа историята на Мики Пиърсън (Матю Маконъхи), изградил от империя от продажба на марихуана, който взема решение да се отдръпна и да продаде бизнеса си на  милиардера Матю (Джеръми Стронг). Това обаче притегля вниманието на други хора, които му носят куп главоболия.

Де Хара твърди, че във кино лентата, в който вземат участие и Мишел Докъри, Колин Фарел, Хю Грант, Чарли Хънам и Хенри Голдинг, освен е " кориран " сюжета му, само че и героите и техните характери. Става дума за „ неповторими аспекти в сюжета “, включително и цяла сцена, непосредствено взета от оригиналния му сюжет. 

Сценаристът споделя също, че след излизането на кино лентата е изпратил известие на Ричи, като е показал какъв брой сходни са двата плана, на което Ричи е дал отговор: „ Мики, аз и моите хора се опитваме да се свържем с теб от няколко години. Нямаше отговор. Ще се веселя да се седнем и да си поговорим. ”

Де Хара отхвърля Ричи да се е опитвал да се свърже с него по въпроса, преди филмът да излезе.

Той декларира, че има искания единствено за " истинските свои хрумвания ", които са употребявани в „ Джентълмените “ без неговото единодушие и без възнаграждение ”. Искът му е за над $250 000, което включва и дял от облагите на кино лентата.

" Джентълмените " завоюва над 115 милиона $ при бюджет едвам 22 милиона. Филмът бе самобитно завръщане на Ричи към жанра на престъпните комедии, а като негови сценаристи публично са кредитирани Гай Ричи, Иван Аткинсън и Марн Дейвис.

 
    View this post on Instagram           
A post shared by The Gentlemen (@thegentlemen)

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР