Докараха в съда бабата, която уби мъжа си Костадин в

...
Докараха в съда бабата, която уби мъжа си Костадин в
Коментари Харесай

Решетки за баба Веска, обвинена за убийството в Труд

Докараха в съда бабата, която умъртви мъжа си Костадин в с.Труд

Окръжният съд взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 67-годишна Веска Хаджиева от село Труд, която е упрекната в убийството на 73-годишния си брачен партньор Костадин.

Прокурор Джубелиева изиска най-тежката мярка, защото за закононарушението ликвидиране се плануват от 10 до 20 години затвор. Освен това може да се направи и обосновано съмнение, че точно Веска е направила зверството. От обвиняването прецизираха, че в хода на следствието са разпитани доста очевидци, приобщени са материални доказателства и са назначени съдебно-медицинска и биологична експертизи. Според Джубелиева, има възможност Хаджиева да извърши ново закононарушение или да се укрие.

В правосъдната зала стана ясно, че Костадин е бил убит в банята на къщата в село Труд. След това Веска измила и забърсала помещението, с цел да прикрие следите си. На идващия ден отишла на работа. Двамата живеели в разнообразни стаи в къщата. Те имали дете, което умряли преди няколко години.

Служебният юрист на Веска изиска мярка „ подписка “ или „ парична гаранция “. Той акцентира, че обвиняването е работно и следва да бъде прецизирано. Жената имала непрекъснат адрес и нямало заплаха да се укрие. Освен това тя имала 3 интервенции зад тила си, а в ареста нямало подобаващи медицински условия.

„ Искам да намалите мярката ми за неотклонение. Имам интервенции на стомаха и хранопровода и съм в преклонна възраст “, съобщи Веска Хаджиева пред съда.

Въпреки това магистратите взеха страната на прокуратурата и постановиха най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинената.

Решението предстои на обжалване и митинг в 3-дневен период.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР