Докъде стигна разследването на случая Семерджиев?Разследването е в много напреднала

...
Докъде стигна разследването на случая Семерджиев?Разследването е в много напреднала
Коментари Харесай

Ясен Тодоров: Има данни за данъчни престъпления и пране на пари от Георги Семерджиев

Докъде стигна следствието на случая " Семерджиев "?

" Разследването е в доста напреднала фаза въз основа на това, че в първите дни бяха събрани всички вероятни доказателства, които все още са подложени на съответните експертни проучвания. Надявам се след окончателните изводи на движимостите лица и специалистите да имаме бърз край на това досъдебно произвеждане ", разяснява зам.-директорът на Национална следствена служба Ясен Тодоров в  " Денят ON AIR ".

Той добави, че се надява в период до 4 месеца от катастрофата следствието да е завършило. По думите му се чака да има и трето досъдебно произвеждане за бизнеса на Георги Семерджиев. Има данни за документни и данъчни закононарушения и пране на пари.

" Министърът на вътрешните работи приказва политически. Аз съм магистрат, не мога да върша политически изявления. Аз служа си с потвърдени обстоятелства. Аз не мога да потвърдя думите на министъра на вътрешните работи за служители на реда, които са помагали на Семерджиев. Ние имаме несъмнено открито, че една служителка е пособия на обвинения. Това е обществено известно ", сподели Тодоров пред .

Гостът прикани политиците да деформализират наказателния развой и да осъвременят Наказателния кодекс. Той посочи, че не се случва нищо, което да помогне на настоящите магистрати. Според него има взрив на всевъзможен тип престъпност, откогато Министерство на вътрешните работи се отхвърли от пълномощията си да си прави главната работа. Тодоров акцентира, че Министерство на вътрешните работи, ДАНС и прокуратурата би трябвало да работят ръка за ръка, с цел да се оправят с престъпността. Той означи, че закриването на профилираното правораздаване е било голяма неточност.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР