Докъде ще стигнат обвиненията между МВР и Прокуратурата?В ефира на

...
Докъде ще стигнат обвиненията между МВР и Прокуратурата?В ефира на
Коментари Харесай

Бивш съдия: Смущаващо е, че борци с корупцията стават хора, които са избягали от правосъдието ни

Докъде ще стигнат обвиняванията сред Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата?

В ефира на „ Здравей, България” подиректорът на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев и някогашният парламентарен арбитър Румен Ненков разясниха до каква степен ще стигнат обвиняванията сред Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата.

„ Ние се удавихме в думи. Не виждам ясна цел или стратегия, които да доведат до това корупцията да бъде приведена в едни по-нормални размери. Да приказваме за нулева корупция са празни думи. Такава не може да има, до момента в който има власт”, разяснява Ненков.

Според него разпитването на Васил Божков няма да има никакъв резултат. „ Той ще повтори това, което е споделил пред медиите. Тези, които ще бъдат упрекнати от него, ще го отрекат. Целият въпрос опира до това има ли закононарушение, или. За да стане това при обвиняване за корупция, би трябвало да бъде проследен пътят на парите. Трябва да бъде ясно по какъв начин парите от един джоб влизат в различен. Ако изпълнителната власт не работи с Прокуратурата, никакъв резултат не очаквайте. В момента двете водят война между тях, което вреди на цялата наказателно процесуална система. Има още по-смущаващи детайли. Основни борци с корупцията стават хора, които са избягали от родното правосъдие”, сподели още някогашният парламентарен арбитър.

„ От думите на Ненков аз като жител оставам с усещането, че каквито и чудовищни изнудвания, подкупи осъществени или не, пренесени торби с пари или непренесени, Прокуратурата в никакъв случай нищо не може да разбере. Става дума за добре работеща организация. Това е съглашение сред някогашните ръководещи и основната Прокуратура. Не имам вяра на това, което сега ни се сервира. Не мога да кажа дали имаме догадка за необходимост, само че мога да разясня резултата. Ако не се беше случило това нещо, въобще нищо нямаше да стартира да се случва. Прокуратурата въпреки всичко в този момент е принудена да стартира разпит. Не знам по какъв начин ще се замажат нещата, само че те са доста изобретателни. Ние сме очевидци на много дълъг интервал в българската история, в който изпълнителна власт в продължение на 12 години работи като проведена незаконна група ", разяснява Бойко Станкушев.

По думите му „ няма да станем правова страна, до момента в който имаме тази Прокуратура. "
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР