Доживотен затвор за „убийците от Капана” поиска Марине Грегорян -

...
Доживотен затвор за „убийците от Капана” поиска Марине Грегорян -
Коментари Харесай

Фалстарт на делото срещу убийците от Капана, съпругата на жертвата иска доживотен затвор

Доживотен затвор за „ убийците от Капана” изиска Марине Грегорян - брачната половинка на жертвата Лалко Журков. При излизане от правосъдната зала, дамата на убития назова обвинените нарушители и изрази предпочитание за оптималната присъда за зверското закононарушение.

Разпоредителното съвещание за убийството беше планувано за през днешния ден, само че стартът на делото се отсрочи за след две седмици. Причината – Ивайло Журков, брат на умрелия и негов правоприемник, не е открит на посочените адреси в ЖР „ Тракия” и град Асеновград и не е постоянно свикан.

За идващото съвещание, планувано за 27 юни, арбитър Иван Бонев разпореди да се изискат сведения от Министерство на вътрешните работи, дали и по кое време, Ивайло Журков е напускал рамките на страната. Твърди се, че той живее в Германия, на незнаен адрес.

Двамата обвинени за тежкото закононарушение - Цанко Петрунов и Кирил Стоянов остават в пловдивския затвор. Те са неведнъж осъждани, като единият е осъждан за безчинство, шофиране в нетрезво положение и причиняване на междинна телесна щета, а другият мъж е осъждан за обири, отнемане и грабежи.

Преди малко повече от седмица, Цанко Петрунов получи присъда и за домашно принуждение, тъй като пребил приятелката си. Наказанието му е затвор от три години при първичен „ непоколебим “ режим.



Как се стигна до ликвидиране край Джумаята?

Жертвата - Лалко Журков и побойниците му са се познавали отдавна. Често са били дружно в градинката на Джумаята и са консумирали алкохол съвсем всяка вечер. Убитият е бил скитник, само че е имал регистрация " като махленски актьор ", за което имал и карта. Последните два дни той е живял в дома на един от убийците си. Преди случая, тримата още веднъж пиели алкохол в градинката, когато почнал абсурдът, прераснал във физическа разпра.

Вечерта преди случая, убитият се намирал в региона на Джумая джамия и пиел бира. Той видял, че на стълбите били седнали няколко младежи, измежду които и малолетно момиче. Лалко се доближил към тях и хванал момичето за ръката, придърпал го към себе си и почнал да го опипва. Това било видяно от намиращия се наоколо Цанко. Той се възмутил и уведомил полицейски патрул.

После споделил и на Цанко за видяното и ввамата решили да санкционират уличния актьор като му нанесат побой.

На идващия ден към 22,30 ч. двамата другари по чашка още веднъж се намирали в региона на градинката на Джумая джамия и пиели. По същото време и място там бил и лалко. Той също употребявал алкохол. След като го видели, двамата другари подхванали дейности да го санкционират поради държанието му към малолетното момиче и почнали да го ударят с ръце по главата. Побоят траял към 10 минути, за което време двамата обвинени нанесли на бездомника повече от 20 удара в главата. В един миг Лалко паднал на земята и не съумял да стане. Побойниците видели, че е в безпомощно положение, само че не му помогнали, а седнали наоколо и траяли да пият. Минаващи край тях очевидци подали сигнал в полицията за случая. Пристигналият на място медицински екип установили смърртта на Лалко.

Ако бъдат приети за отговорни, мъжете ги кача затвор от петнадесет до двадесет години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР