Доживотен затвор за Орлин Владимиров, който е подсъдим за убийството

...
Доживотен затвор за Орлин Владимиров, който е подсъдим за убийството
Коментари Харесай

Съдът решава съдбата на убиеца на Евгения

Доживотен затвор за Орлин Владимиров, който е обвиняем за убийството на брачната половинка си Евгения Владимирова, изиска прокуратурата.

За бащата Антон Владимиров, който е помагал на сина си да укрие тялото на младата жена, държавното обвиняване не конкретизира какво да бъде наказването, като уточни то да е в плануваните граници. За закононарушението " ликвидиране " в закона те са 15-20 години затвор или доживотна присъда.

Процесът против двамата е на финала. Започнаха пледоариите, а през днешния ден се чака даже да има и присъда. В залата участват десетки близки на младата жена, които носят и нейни фотоси.

Прокуратурата уточни, че Орлин е изпитвал мощна ревнивост и отрицателно отношение към изневярата. На 13 октомври 2021 година - денят, в който Евгения изчезва, Орлин към този момент е знаел, че предния ден тя се е срещала в хотел с мъж на име Габриел Димитров. Той се тревожел още, че при бракоразвод няма да получи родителските права върху детето им, а и също по този начин за парцела, който възнамерявали да купят. Всички тези условия изиграли роля при взимането на решението да убие брачната половинка си.

Делото за убийството на Евгения, открита в куфар, завършва 2 години след гибелта й

Приятелките на убитата Евгения: Часове след гибелта й Орлин беше толкоз бодър, колкото на рождения ден на децата ни

Мъжът на изхвърлената в куфар Евгения с нова версия - сбили се, залитнали и тя си блъснала главата в долап

На 13 октомври в 8:10 ч. сутринта Орлин посетил татко си в Перник и към 10:30 ч. се прибрал в София. Не е била открита друга причина за визитата, като се изключи че двамата са обмисляли по какъв начин да прикрият убийството. Те общували единствено посредством приложението " Телеграм ", чиито чатове автоматизирано се изтриват. От компютъра на Евгения е станало известно, че тя е била дейна от 8:30 до 14:15 часа. Около 14:30 ч. съседи чули звук от рухване на движимости. Бащата на Орлин дошъл в София към 15:15 ч. и изнесъл куфара с тялото на дамата. Той бил с ръкавици.

Около 17:40 - 17:55 часа Орлин излязъл с велосипед, с цел да изхвърли телефона на жена си до фитнес в квартал Стрелбище, Въпреки че този ден бил дежурен от 15:30 до 19:30 като управител в компютърна компания, той въобще не влезнал в компютъра си, даже не взел и мобилния си телефон.

Според прокуратурата смекчаващите виновността условия са неговата относително млада възраст и чистото правосъдно минало. А отежняващите - че закононарушението е осъществено по изключително непосилен метод. Делото продължава с пледоарии на поверениците и юристите.

Припомняме, че Евгения Владимирова беше оповестена за търсене от мъжа си на 13 октомври 2021 година Той и нейни близки даже я търсиха в София, както и с апели за информация във фейсбук. Тогава Владимиров твърдеше, че жена му тръгнала за фитнеса и повече не се прибрала. Още до момента в който издирвал брачната половинка си, той е бил главен обвинен за убийството ѝ. Криминалистите следили всяка негова стъпка. Задържан е след месец, когато се получил сигнал за куфара с мъртвец в покрайнините на Перник, където живее татко му - някогашният чиновник на ДАНС Пламен Владимиров. Той е на независимост, само че е обвиняем като помощник за убийството на снаха си, тъй като персонално е откарал с колата си куфара с натрупа до миньорския град. Основният претекст за убийството на Евгения е ревнивост. Орлин непрекъснато подозирал красивата си брачна половинка, че има любовници. Следял ѝ телефона и непрекъснато ѝ вдигал кавги.

Всъщност Орлин Владимиров е решил да убие Евгения още на 12 октомври, когато споделил желанията си с татко си. Дори го попитал по какъв начин да извърши закононарушението, без да го разкрият. В деня на убийството Орлин пътувал до Перник и Пламен Владимиров в детайли дал инструкции на сина си, в това число за фолиото, което да омотае към главата на Евгения. В ранния следобяд Орлин към този момент бил в фамилното жилище в столицата. Евгения била в кухнята. Според обвинителния акт той минал зад нея, хванал я за шията и почнал да я души. След като спряла да диша, се обадил на татко си. Пламен Владимиров незабавно тръгнал от Перник с колата си. Паркирал пред задния вход на блока. Сложил си ръкавици и се качил в жилището. Там татко и наследник сложили натрупа на Евгения в куфар, облепили го с тиксо и го качили в багажника. Бащата взел документите на снаха си. След това се качил в колата и изхвърлил куфара до хвостохранилище в Перник. Документите и други нейни движимости изгорил. А Орлин хвърлил телефона ѝ до фитнеса, в който всекидневно тя спортувала. Апаратът обаче е открит от мъж, който се опитвал да го употребява и информацията от него била изтрита.

През цялото време Орлин Владимиров поддържал версията, че жена му е изчезнала. Дори ѝ писал известия във фейсбук.

Защитата на Владимиров изиска ексхумация на натрупа на Евгения. Според тях съдебномедицинската експертиза била направена некадърно. Съдът отхвърли това искане.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР