Доходността на гръцките държавни ценни книжа спадна днес рязко до

...
Доходността на гръцките държавни ценни книжа спадна днес рязко до
Коментари Харесай

Доходността на гръцките държавни ценни книжа спадна до рекордно ниско ниво

Доходността на гръцките държавни скъпи бумаги спадна през днешния ден внезапно до ново исторически ниско ниво след предварителните парламентарни избори през вчерашния ден, извоювани от консервативната Нова народна власт, което породи очаквания, че вниманието на страната още веднъж ще бъде фокусирано върху икономическото й възобновяване, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Доходността на гръцките десетгодишни облигации спадна с 14 базови пункта в ранната търговия и доближи до исторически най-малко от 2,016 %, като компенсира покачването с 12 базисни пункта в петък.

От началото на годината доходността е спаднала с 200 базисни пункта, като Гърция към този момент се показва по-добре от Италия на финансовите пазари.

Доходността на петгодишните гръцки бумаги спадна с 12 базисни пункта со 1,046 %.

Европейската комисия и финансовите министри от еврозоната би трябвало да дадат на Гърция краткосрочна фискална независимост на деяние при изискване, че водачът на Нова народна власт Кириакос Мицотакис в действителност осъществя обещаните промени за подсилване на финансите на страната, споделя в отчет през днешния ден основният икономист на банка Беренберг Холгер Шмидинг преди днешното съвещание на Еврогрупата, на което ще бъде обсъждан и отчетът на европейската работна група за страната. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР