Доходите на домакинствата и растежът на потреблението в Китай остават

...
Доходите на домакинствата и растежът на потреблението в Китай остават
Коментари Харесай

Ръстът на потреблението в Китай остава стабилен въпреки предизвикателствата

Доходите на семействата и растежът на потреблението в Китай остават постоянни макар някои вътрешни и задгранични насрещни ветрове, сочат данни от скорошно изследване на капиталовата банка UBS, съобщи Радио " Китай ".

Около 78% от 3000-те допитани показват, че заплатите им са се нараснали, което е с 3% повече спрямо предходното изследване. В същото време повече притежатели на парцели означават увеличение цената на тяхната благосъстоятелност през последните две години, до момента в който 70% от интервюираните оповестяват за по-добро финансово положения, а 55% се усещат доста добре предпазени финансово.

Някои фамилии с ниски приходи показват, че намаляването на налозите е облекчило тежестта върху семействата, а към 33% са нараснали потреблението си на чиста база през последните 12 месеца, което е с 21% повече спрямо предходното изследване.

Изглежда негативното въздействие на комерсиалните търкания сред Китай и Съединени американски щати е нищожно върху потребителските разноски, доверие и финансиране. Доверието на интервюираните към бъдещите им приходи, финансово положение и отбрана през идващите 12 месеца остава устойчиво, което съгласно банката ще поддържа потреблението, въпреки и с по-бавни темпове.

Китайските консуматори са по-склонни да харчат за неща, които ще подобрят качеството им на живота, да вземем за пример спорта, образованието, екскурзиите и грижите за здравето, и да отсрочат разноските за не толкоз незабавните като закупуването на автомобил, се споделя още в отчета.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР