Договореният в началото на януари тримесечен срок за наблюдение на

...
Договореният в началото на януари тримесечен срок за наблюдение на
Коментари Харесай

Тримесечният срок за засичане на приходите от тол системата започва да тече от 27 март

Договореният при започване на януари тримесечен период за наблюдаване на размера приходите от тол системата ще стартира да тече от 27 март. Това заяви заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков след среща с представители на транспортния отрасъл.

На нея бе разисквано осъществяването на реализирана през вчерашния ден договореност по отношение на устройствата за тол таксуване. Двата национални доставчика на услуги ще дават с нулева ставка цената на бордовите устройства и поддръжката им , сподели Нанков. Срещите не престават, като на следващия ден такава ще се организира и с доставчиците на декларирани данни.

36 хиляди са наличните бордови устройства. Има съвсем 8 хиляди, за които са подписани контракти и те ще бъдат анексирани. 4 хиляди са към този момент инсталираните устройства. 5 снабдители на декларирани данни са минали тестванията за интеграция с тол системата и следва да сключат контракти. Тече процесът на интеграция на всички останали, които са декларирали интерес.

От 1 март няма да има винетки за тежкотоварните транспортни средства. Те ще могат да пътуват с маршрутни карти и поетапно да се оборудват с бордови устройства или GPS тракери, сподели още Нанков.

След вчерашната среща с премиера сме задоволени. Нашите претенции във връзка с бордовите устройства и GPS тракерите бяха задоволени. Изненадани сме, че през днешния ден има митинг против тол системата. Национално показаните организации от сектора се разграничаваме от него, съобщи Йордан Арабаджиев – ръководител на Съюза на интернационалните превозвачи. След като сме основали партньорски връзки, ще си осъществим отговорностите. Исканията са голословни. Оттук насетне нашата цел е системата да проработи, сподели още той.

Повече от 6 месеца работим в екип с Министерство на регионалното развитие. Няма да позволим някой да саботира този труд, сподели и Илиян Филипов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР