Договорената от Лига и Движение 5 звезди правителствена програма не

...
Договорената от Лига и Движение 5 звезди правителствена програма не
Коментари Харесай

Лига и 5 звезди разкриха програмата си – отмяна на санкциите срещу Русия и запазване на еврото

Договорената от " Лига " и Движение " 5 звезди " държавна стратегия не включва проекти за излизане от еврозоната или образуване на референдум за участието, оповестява ForexLive.

 Популисти в Италия възнамеряват да подценен правила на Европейски Съюз
Популисти в Италия възнамеряват да подценен правила на Европейски Съюз

От няколко дни " Лига " и Движение " Пет звезди " водят засилени договаряния

В програмата се приканва за обзор на фискалните правила на Европейски Съюз и икономическото ръководство , а също по този начин глобите против Русия би трябвало да бъдат анулирани неотложно.

Предвиждат се данъчни промени, които включват 15% плосък корпоративен налог и 20% плосък налог върху приходите на физическите лица.

" Ройтерс " разкрива, че в държавната стратегия на двете партии се планува издаване на краткосрочни държавни скъпи бумаги за погасяване на отговорности на страната към компании.

По-рано тази година напускащият поста стопански министър Пиер Карло Падоан подлага на критика предлагането, описвайки го като " проект за стартиране на паралелна валута ".

 В Италия чакат образуване на държавно управление до дни
В Италия чакат образуване на държавно управление до дни

Една от хипотезите е да се избере трети човек, който е прочут

Планът също включва радикални ограничения за понижаване на налозите и увеличение на обществените разноски , което е в несъгласие с разпоредбите на Европейски Съюз за фискална дисциплинираност.

Със своя дълг от 132% от Брутният вътрешен продукт Италия е най-задлъжнялата страна в еврозоната след Гърция.

Двете италиански популистки партии са известни с евроскептицизма си, само че те не плануват излизане от еврозоната или образуване на референдум за участието.

 В Италия „ Лига” и Движение „ Пет звезди” договарят за съдружно държавно управление
В Италия „ Лига ” и Движение „ Пет звезди ” договарят за съдружно държавно управление

Направени са обилни крачки към сформиране на държавно управление и номиниране на министър председател

След продължителите 10 дни договаряния 31-годишният водач на " 5 звезди " Луиджи ди Майо съобщи, че са договорили последните въпроси с 45-годишния ръководител на антиимигрантската " Лига " Матео Салвини . Майо добави, представен от " Блумбърг ", че политическата им платформа в този момент ще бъде подложена на гласоподаване от членовете на двете партии.

В програмата също по този начин се приказва за анулация на пенсионна промяна , която планува повдигане на възрастта за пенсиониране. Предвижда се повсеместен главен приход от 780 евро месечно , съгласно " Ройтерс "

Според калкулации на Международния валутен фонд държавната стратегия може да коства на страната 126 милиарда евро спомагателни разноски.

Двете партии към момента не са договорили кой ще е претендентът за министър председател.

Ако членовете на двете партии поддържат програмата, топката отива в полето на президента Серджо Матарела. Най-рано идната седмица те ще назоват и бъдещия министър председател.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР