Договорена е среща между украинска и руска делегация без предварителни

...
Договорена е среща между украинска и руска делегация без предварителни
Коментари Харесай

Украйна и Русия сядат да говорят близо до р. Припят?

Договорена е среща сред украинска и съветска делегация без предварителни условия покрай река Припят на украинско-беларуската граница. Това оповестява организация УНИАН и цитира думи на президента Володимир Зеленски, който е провел диалог с Александър Лукашенко.

" Договорихме се, че украинската делегация ще се срещне с съветската без предварителни условия на украинско-беларуската граница, покрай река Припят ", цитира организацията думи на украинския държавен глава.

Според него Александър Лукашенко е поел ангажимент да подсигурява , че всички самолети, хеликоптери и ракети, ситуирани на територията на Беларус, ще останат на земята по време на напредването, договарянията и завръщането на украинската делегация.

Руски медии също оповестиха за постигнатата договореност. Преди това от Москва оповестиха, че съветска делегация е в Гомел и ще чака там украинците. Самите украинци обаче отрекаха да имат такива планове.
 Руска делегация чака в Беларус договаряния с украинците
Руска делегация чака в Беларус договаряния с украинците

Песков: В сходство с постигнатото съглашение

По-рано Центърът за отбранителни тактики заяви за огромна възможност държавното управление на Република Беларус (РБ) в околните часове да вземе решение за присъединяване на въоръжените сили във войната, водена от Руската федерация против Украйна. Това значи, че всички сили и средства на въоръжените сили на Беларус ще бъдат задействани против Украйна.

Ситуацията в новините е спорна: от една страна, съветска и украинска делегации декларират, че договарят за договаряния в Беларус. Новината се популяризира на фона на оповестеното от Русия слагане на силите за въздържане, включващи нуклеарния боеприпас, в специфичен режим на бойно дежурство.
 Зеленски няма да договаря там, откъдето с ракети убиват украински деца
Зеленски няма да договаря там, откъдето с ракети убиват украински деца

В страната няма нито един обект, който окупаторите да не считат за позволена цел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР