Договорът за почистването на река Марица ще бъде подписан от

...
Договорът за почистването на река Марица ще бъде подписан от
Коментари Харесай

Кметът: Пред подписване сме на договор за почистването на Марица, ще се изпълни за 90 дни

Договорът за почистването на река Марица ще бъде подписан от Община Пловдив до края на седмицата. Документът към този момент е парафиран от фирмата-изпълнител „ БКС Озеленяване “, която бе избрана от Комисията за реализатор след извършена социална поръчка и правосъдни процедури.
Прочетете още
„ Прекрасната река Марица, която има толкоз доста да даде на града ни,  се е трансформирала в обрасло и рисково място. Това ще се промени.

С наслада ви оповестявам, че сме пред подписване на контракт за разчистване на коритото. Процедурата няколко пъти е била несполучлива, само че в този момент сме на финала. Реката ще е едно от нещата, на които ще обърнем особено внимание “, съобщи кметът на Пловдив Костадин Димитров, който през днешния ден дружно със заместник-кмета по екология Иван Стоянов направи следващ оглед на мястото.

Договорът включва разчистване на речното корито от дървесна и храстова растителност без да се отстраняват наносни образования. Участъкът е в обсега от жп моста до 300 м под подприщителното оборудване за завиряване на реката и е с обща дължина от 4333 метра. Той е в урбанизираната територия на Пловдив и е разграничен на шест подучастъка. За влизане в речното корито ще се употребяват съществуващи подходи – три от страната на южния бряг и два – от северния.

Изискването на възложителя е употребяваната технология да е в сходства с „ Указания за природосъобразни и щадящи околната среда способи и технологии и средства за разчистване на речните кревати “ на Министерство на околната среда и водите, а построените краткотрайни подходи за достъп до островите да се отстранен неотложно след привършване на активността по тях. Срокът на контракта е 90 дни, а цената – 977 480 лв. без Данък добавена стойност.

Дейностите ще обезпечат проводимостта на реката за преодоляване на риска от наводнения.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР