Договорът за модернизация на гаровия комплекс в Нова Загора вече

...
Договорът за модернизация на гаровия комплекс в Нова Загора вече
Коментари Харесай

С евросредства ще бъде модернизиран и гаровият комплекс в Нова Загора

Договорът за рационализация на гаровия комплекс в Нова Загора към този момент е подписан, оповестиха от пресцентъра на Национална компания "Железопътна инфраструктура ". Гара Нова Загора е шестата основна железопътна гара, която ще бъде актуализирана по план, финансиран по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура 2014-2020 година ".

Реконструкцията на жп комплекса в Нова Загора е със период за осъществяване две години и включва създаване на ново приемно здание, осъществяване на отвесна планировка, в това число нов паркинг за коли, реорганизация и рационализация на перони и коловози, както и осъществяване на действия по благоустройство и парко устройство. Проектът планува още осъществяване и на ограничения за повишение енергийната успеваемост на публичните пространства, въвеждане на съвременни интелигентни системи за отопление, климатизация, осветяване, информация и други.

Гаров комплекс Нова Загора е ситуиран в жп сектора Пловдив-Бургас. През жп гарата минават три железопътни посоки - към Богданово, към Бургас (Ямбол, Карнобат, Бургас) и към Стара Загора (Стара Загора, Пловдив, София). Поради стратегическото си място, гаровият комплекс е извънредно значим за железопътната инфраструктура у нас.

Реконструкцията на гаров комплекс Нова Загора се реализира със съфинансиране от Европейския фонд за районно развиване (ЕФРР) посредством Оперативна стратегия "Транспорт и транспортна инфраструктура 2014-2020 година ". Стойността на контракта за строителство на обекта е 2 721 279 лева без Данък добавена стойност, а реализатор е "ВДХ " АД - новото име на "Водстрой 98 " АД.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР