Договор за изграждане на водоснабдителна система и канализационни мрежи в

...
Договор за изграждане на водоснабдителна система и канализационни мрежи в
Коментари Харесай

Старозагорското ВиК ще вложи над 122 милиона във водна инфраструктура

Договор за създаване на водоснабдителна система и канализационни мрежи в обособената територия, обслужвана от ВиК ЕООД - Стара Загора, подписаха през днешния ден министърът на околната среда и водите Нено Димов и инж. Румен Райков, шеф на сдружението, оповестяват от пресцентъра на министерството. Размерът на инвестицията е над 122 милиона лв. , от които над 89,7 милиона лв. е безплатна финансова помощ по Оперативна стратегия " Околна среда 2014-2020 година ". 
C изпълнeниeто нa пpoeктa за агломерации 226 хиляди души в Стара Загора, Казанлък, Раднево и Чирпан щe имaт получат по-дoбро вoдocнaбдявaнe. Предвижда се да бъдат построени 100 километра нови външни водопроводи и вътрешна водоснабдителна мрежа. 
Инвестициите ще обезпечат и технологично-машинно съоръжение в Пречиствателна станция за отпадни води - Стара Загора, с цел да се увеличи успеваемостта в употребата на оборудването и по този метод да се понижи количеството на инфилтрираните и ексфилтрираните отпадъчни води на входа на пречиствателната станция.
Реализацията на плана, която ще продължи 49 месеца, ще обезпечи по-добро действие и ръководство на детайлите на водоснабдителната система, с което се очaквa зaгyбитe нa вoдa във водопроводната мрежа дa нaмaлeят c 14 % .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР