Доброволци от Пощенска банка реновираха кът за отдих и обновиха

...
Доброволци от Пощенска банка реновираха кът за отдих и обновиха
Коментари Харесай

Доброволци от Пощенска банка обновиха екопътека на Витоша

Доброволци от Пощенска банка реновираха ъгъл за отдих и обновиха горската екопътека в околност Златните мостове дружно с екипа на Природен парк „ Витоша “ във второто издание на самодейността „ Зелени истории навън “. В събитието тази година се включи и създателят на първия ресторант с нулев боклук в България Блажка Димитрова, която въодушеви участниците да бъдат по-зелени и виновни с голям брой практични препоръки и с роман на историята, която стои зад нейния невероятен ресторант с идея.

Екипът на Пощенска банка почисти региона, освежи детските люлки в него и продължи с облагородяването на екопътеката, като направи наличен стръмен сектор със стъпала, сглоби и лакира дървен парапет за по-голяма сигурност при прекосяване, сложи нова маса „ витошки вид “ и обособи ъгъл за отмора. За най-малките гости на планината доброволците от банката инсталираха интерактивно просветително табло. Стъпалата на пътеката, които чиновниците на финансовата институция построиха, указват кои животни можем да срещнем в Природен парк „ Витоша “, а интерактивното просветително табло демонстрира на децата къде живеят те. Специално за най-малките участници в самодейността екипът на Природен парк „ Витоша “ провежда уъркшоп, с цел да се срещнат с растенията – част от екосистемата в планината, и да създадат цветни ексцентрични картички-картини с еко материали. След сполучливо свършената работа детската площадка на огромната поляна в околност Златните мостове се трансформира в още по-привлекателно място за игри и занимания измежду живата природа.



Проектът „ Зелени истории навън “ е част от устойчивата екологична политика на Пощенска банка. Инициативата, която се осъществя за втора поредна година, демонстрира по какъв начин дружно, с обединени старания, можем да променяме средата, която обитаваме. Основна цел на участниците е да предизвикат по изобретателен и занимателен метод интереса на обществото към деен метод на живот и отговорно държание към естествените запаси и да стимулират допустимо най-вече хора да поставят осъзнати дейности за запазване на околната среда.



Второто издание на плана „ Зелени истории навън “ е с фокус върху животинските типове и техните местообитания и е продължение на започнатото през 2019 година, когато доброволците на Пощенска банка сложиха просветителни табели, които описват забавните истории за присъщите растителни типове в региона, сглобиха и лакираха дървено мостче, инсталираха пейки за пикник „ витошки вид “, почистиха региона и боядисаха детските люлки в него. Когато сканират QR кодовете на просветителните табели, посетителите на парк „ Витоша “ могат да научат повече за спецификите на дърветата и за дълготрайните цели на самодейността „ Зелени истории навън “ в особено основана секция на интернет страницата на Пощенска банка.



„ Екипният дух е силата, която притежаваме, и сме щастливи, че дружно чиновниците всяка година се включват с възторг в нашите начинания за понижаване на нездравословния отпечатък върху околната среда, в доброволчески акции по засаждане на дървета и разчистване на площи, в грижа за животни, в осведомителни акции, които предизвикват дейния метод на живот. Тези действия са се трансформирали в персонални дела за доста от тях, а в самодейностите постоянно се включват и техните деца, другари и фамилии. Радваме се, че можем да осъществяваме още веднъж плана „ Зелени истории навън “, като го превърнем в устойчива самодейност, и да допринесем с дейностите си за облагородяване и запазване на околната среда. С плана, който стартирахме през 2019 година, не просто си поставихме за цел да преобразим една горска пътека в околност Златните мостове и да я създадем по-атрактивна за посетителите и гостите на планината, а поехме дълготраен ангажимент за основаването и поддържането на една по-добра среда “, разясняват от Пощенска банка.



Повече за втората част на самодейността „ Зелени истории навън “ и фотоси от събитието можете да видите

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР