Доброволци от мездренските села в Искърското дефиле започнаха благотворителна акция

...
Доброволци от мездренските села в Искърското дефиле започнаха благотворителна акция
Коментари Харесай

Младежи от Искърското дефиле започват благотворителна акция в подкрепа на младо семейство

Доброволци от мездренските села в Искърското дефиле започнаха благотворителна акция в поддръжка на младо семейство с две дребни деца от свогенското село Габровница, което е изгубило дома си след пожар преди няколко дни, оповестиха от община Мездра.

Къщата, в която са живеели Радостин Лалов и Миглена Тодорова с децата си и родителите на двамата, е изгоряла изцяло в пожара и не предстои на възобновяване. Семейството незабавно се нуждае от средства, с цел да купи друга къща, в която да се подслони. Сумата, която е нужна, само че фамилията няма, е към 35 000 лв.. Разкрита е банкова сметка за дарения.

В благотворителната акция, стартирана в обществените мрежи в помощ на фамилията, ще се включат доброволците от Клуб " БМЧК и Приятели на Искърското дефиле " при Средно учебно заведение " Св. Климент Охридски " в Зверино.

Те ще слагат 10 кутии за събиране на дарения в селата Зверино, Игнатица, Оселна и Елисейна. На 14 февруари младите червенокръстници ще провеждат благотворителен базар в поддръжка на бедстващото семейство.

Към благотворителната акция към този момент са се включили притежателят на хранителни магазини Пламен Йорданов от села Оселна и общинската съветничка Венета Петрова, както и кметството в Зверино. Семейството ще получи първична помощ от хранителни артикули, облекла, перилни препарати и други артикули от първа нужда, допълват от община Мездра.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР