Доброволци от Ловешка, Варненска, Софийска и Врачанска епархия работят в

...
Доброволци от Ловешка, Варненска, Софийска и Врачанска епархия работят в
Коментари Харесай

Продължават възстановителните дейности в Черепишкия манастир

Доброволци от Ловешка, Варненска, Софийска и Врачанска епархия работят в Черепишкия манастир „ Успение Богородично “.
„ И куполът се прави сега на камбанарията. Тя ще пристигна от Шумен. Куполът с кръста към този момент са на линия, камбаната също ще се постави. Ще продължим със стенописите в храма, иконостаса. Да си стане настояща черква. Целият скат се срутва и ще би трябвало да се вършат дренажи, доста огромни. Ще би трябвало да се подвига цялата черква, която потегля надолу. Ще се оправи всичко, то е с план. Това сме ние, които сме учили в тази семинария - доцент Павел Павлов, отец Емил от Етрополе, отец Пламен от Шумен, отец Владислав, отец Николай Петров, отец Николай Костадинов, всичките те се включват “, сподели игуменът на манастира архимандрит Йоаникий.
Досега са ремонтирани единствено четири от дванайсетте покрива на манастирските здания. Игуменът сподели още, че свещениците, които не могат да работят, подаряват средства.
" Манастирът е монумент на културата с национално значение и без координиране и планове не може да се направи нищо. В момента това е мъчно, тъй като няма постоянно държавно управление ", добави игуменът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР