„Добро утро“. Така на чист български език посланикът на САЩ

...
„Добро утро“. Така на чист български език посланикът на САЩ
Коментари Харесай

US посланикът у нас каза какво ще направи България по-силна

„ Добро утро “. Така на чист български език посланикът на Съединени американски щати у нас Херо Мустафа поздрави присъстващите публични лица на медийния ден на интернационалната летателна подготовка „ Тракийска пепелянка “

Тя акцентира, че за нея е наслаждение да се върне назад в авиобаза Граф Игантиево, а и тъй като учението е значима опция за мъжете и дамите от състава на Военновъздушни сили на България и Съединени американски щати да работят дружно. „ Да се упражняват дружно, да разучават нови техники дружно. Да станат по-силни дружно “, съобщи Херо Мустафа.

По думите й това се отнася и за всички сътрудници в НАТО - да бъдат дружно. Тя изясни с какъв брой F-16 вземат участие американските военно-въздушни сили в учението „ Тракийска пепелянка “ край Пловдив и че съставът на частта е 150 мъже и дами.

Американският дипломат у нас повтори, че е горда с партньорството сред страните в НАТО, които вземат участие в учението в Авиобаза Граф Игнатиево. Щатските изтребители са в България и с цел да оказват помощ за „ еър полисинга “ на въздушното ни пространство и на черноморската ни акватория.

По думите й българските водачи могат да научат доста за F-16 от това обучение, до момента в който България закупи своите нови изтребители F-16.



„ Защо е скъпо това обучение? Защото актуалните въздушни интервенции са извънредно комплицирани и развиването на просвета, тактики, техники и процедури за тяхното водене, изисква колосални запаси, с които България не разполага “, съобщи и президентът Румен Радев.

Според него в едно такова обучение нашите летци и авиационни експерти получават умения и познания на едно извънредно и високо равнище.

„ Какви са провокациите пред българските Военновъздушни сили и МО? Виждам ги в две съществени посоки - да се обезпечат всички нужни условия, с цел да може да се одобри да се вкара в употреба и да носи бойно дежурство аероплан F-16, за който към този момент България заплати “, сподели той.

Според него оттук насетне се желае цялостна рационализация на инфраструктурата, комплицирано наземно съоръжение, придобиване на въоръжение и най-много дълбока промяна на системата за поддръжка и логистично обезпечаване.

„ Това изисква и спомагателни финансови средства и ангажимент от българската страна, само че най-много усилена работа и съгласуваност тук, тъй че да не бъде излагана на риск програмата F-16.

Второто предизвикателство е, че до застъпване на бойно дежурство по защита на въздушното пространство с F-16 ни разделят още дълги години.

Това е задача, която би трябвало да изпълняваме и чакам енергични дейности да се реши казусът с обезпокоително ниския нальот на летците на МиГ-29, който тази година е най-нисък от доста години насам, а това заплашва и сигурността на полетите и сигурността на страната “, съобщи още президентът.

Участниците в летателната подготовка „ Тракийска пепелянка – 2020 “ показаха осъществяване на детайли от взаимната подготовка.

Международната летателна подготовка се организира от 14 септември до 25 септември 2020 година в българското въздушно пространство.

Ръководител от българска страна е командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден военачалник Димитър Петров.

В нея вземат участие 11 вида друга авиационна техника от страните-участнички България, Канада, Гърция, Румъния и Съединени американски щати, които оперират от 7 разнообразни военни летища.

Цялостната съгласуваност и ръководство на полетите се реализира от нашата страна взаимно с представители на сътрудниците. В дейностите са включени и три вида зенитно-ракетни комплекси от състава на Българската войска.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР