Добро е състоянието на тримата пациенти с коронавирус, настанени за

...
Добро е състоянието на тримата пациенти с коронавирус, настанени за
Коментари Харесай

Направена е нова поръчка за апарати за обдишване в Бургас

Добро е положението на тримата пациенти с ковид , настанени за лекуване в инфекциозното поделение на УМБАЛ-Бургас, оповестиха от лечебницата.



В града към този момент е пристигнала първата доставка с лекарството, предложено от китайските управляващи за битка с вируса. 500 опаковки с дезинфектанти са раздадени на домоуправителите за стерилизация на жилищните здания.


На 40 бедстващи са обезпечени заслон, храна и вода, а от утре в мобилното приложение „ SmartBurgas “ ще бъдат налични математическите модели за разпространяване на ковид, оповестиха от спешния бургаски щаб. 

Направена е нова поръчка за апарати за обдишване, заяви кметът Димитър Николов. Всички пасажерите от самолета, които се чака да кацне на Летище - Бургас от Англия довечера, ще бъдат прегледани и сложени под домашна карантина.

Малка часто от пасажерите са от Бургаска област, оповестиха от щаба. Събраните данни за пасажерите ще бъдат изпратени на съответните здравни инспекции. „ Ще има обезпечен и медицински превоз, в случай че това се наложи “, сподели доктор Георги Паздеров, шеф на РЗИ . „ Поскахме от летищните управляващи да записват данните на всички, с цел да бъдем готови, в случай че бъде открит позитивен резултат “, заяви от своя страна Николов.

А за разхождането на домашните любимци, шефът на МВР-Бургас разяснява: „... контролът е предоставен на Министерство на вътрешните работи. Местата са строго избрани . Забелязваме, че има лица, които разхождат домашни любимци в паркове и градинки. Това би трябвало да става единствено в особено избраните за това места. “
 
 
Публикувахте от в Понеделник, 23 март 2020 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР