Добрият дух на Шинейд О'Конър и многобройните ѝ прояви на

...
Добрият дух на Шинейд О'Конър и многобройните ѝ прояви на
Коментари Харесай

Тя подари на умиращата ми дъщеря най-хубавата седмица от живота ѝ: Добрите дела на Шинейд О`Конър

Добрият дух на Шинейд О'Конър и многочислените ѝ прояви на благотворителност се напомнят след сърцераздирателната гибел на ирландската музикална легенда на 56-годишна възраст предходната седмица.

Пенсиониран преподавател по британски език от Престън, Ланкашир, показа по какъв начин певицата на „ Nothing Compares 2 U “ е подарила на неизлечимо болната му щерка " най-хубавата седмица от късия ѝ живот " през 1991 година - Шинейд се свързала с фенката си изведнъж и я поканила да прекара една седмица с нея в жилището ѝ в Лондон.

Sinéad O’Connor called Louise Woolcock " out of the blue " and treated the terminally ill 20-year-old to " the best week of her short life " in 1991.
— IrishCentral (@IrishCentral)
Луиз Уолкок открива, че има рабдомиосарком - тип израстък - на 18-годишна възраст, малко преди да се запише в университета в Лийдс. През 1991 година, на 20-годишна възраст, Луиз получава изненадващо телефонно позвъняване - покана от Шинейд, която по това време е на към 25 години и е на върха на славата си.

Бащата на Луиза Филип си спомня по какъв начин носителката на премията " Грами " е " говорила толкоз бързо и нежно " , когато се е свързала с щерка му от Лос Анджелис. Той отбелязва по какъв начин певицата несъмнено е прочела историята на Луиза в пресата, защото двамата са организирали благотворителни събития за набиране на средства за локалния приют.

Шинейд поканила Луиз да прекара известно време с нея в Лондон и била на гара Юстън, с цел да посрещне младата си фенка. " В нея нямаше никаква пищност. Просто едно момиче от Ирландия се срещна с момиче от Блекпул ", спомня си бащата на Луиза.

Той отбелязва, че към Шинейд се е включил нейният охранител Уинстън и че е пристигнала " първокласна кола и Луиза е била откарана в жилището на Шинейд " . Филип прибавя, че с помощта на късата коса на щерка му - резултат от изтощителната химиотерапия - и присъщата за Шинейд подстрижка, двете млади дами са изглеждали като сестри.

Sinead O'Connor's acts of kindness revealed – 'She gave my dying daughter best week of her life'
— Mirror Celeb (@MirrorCeleb)
" Същата вечер те излязоха да танцуват - и се срещнаха с артиста Питър Гейбриъл. По всичко проличава, че нощта е била дива и не мисля, че са спали " , споделя Питър пред The Sun. " В последна сметка се озоваха в пицария, където Шинейд и Луиз изпяха „ Love Shack “ с цялостен глас. "

Той продължава да си спомня по какъв начин когато Луиза се прибрала вкъщи няколко дни по-късно, била изтощена, само че доста щастлива - споделя, че " за първи път видях очите ѝ да блестят, откогато стартира химиотерапията преди близо 18 месеца " .

Шинейд продължава да поддържа връзка с Луиза, като даже подарява на младата си почитателка платинения си диск на „ Nothing Compares 2 U “ по време на друго посещаване в Лондон и ѝ посвещава коледната си ария „ Silent Night “. Когато заболяването на Луиза се утежнява, Шинейд се обръща към нея с цветя, картички и телефонни позвънявания.

" Тя постоянно беше до нея, прелестна другарка, лъч светлина и смях, който озаряваше най-мрачните ѝ дни. Шинейд се доверяваше на Луиза като на сестра. Тя постоянно говореше за това, че е пристигнала от нищото и не е сигурна кой е същинският ѝ живот ", спомня си Питър. " За нас тя не беше звезда, тя беше просто Шинейд, прелестна другарка на нашата умираща щерка ".

Луиза е преместена в приют през август 1992 година и умира през същата година. Шинейд не съумява да участва на погребението заради натоварения си работен график, само че изпраща цветя и картичка с трогателно обръщение. Питър декларира, че постоянно ще бъде признателен на Шинейд за това, че е посочила на починалата му щерка " неспокойствие и наслада в месеците преди гибелта ѝ " .

Припомняме, че предходната седмица Шинейд беше открита в безжизнено положение в дома си в южен Лондон, разкри полицията в изказване в четвъртък. Семейството на изпълнителката на „ Nothing Compares 2 U “ удостовери кончината ѝ в сряда, 26 юли, което провокира възпоменания от съкрушени другари и известни персони по целия свят.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР