Добрич. В изпълнение на проект Внедряване на мерки за енергийна

...
Добрич. В изпълнение на проект Внедряване на мерки за енергийна
Коментари Харесай

Добрич: Започнаха строително-ремонтните дейности на сградата на пожарната

Добрич. В осъществяване на план „ Внедряване на ограничения за енергийна успеваемост и ремонт на постройката на РДПБЗН (РС ПБЗН) – Добрич ” BG16RFOP001-1.011-0001 през днешния ден в 13.00 часа на обект комплекс от здания на РСПБЗН (РС ПБЗН), намиращи се в гр. Добрич, м. Промишлена зона - север, бул. „ 25-ти септември ” №72 се състоя разкриване на строителна площадка с сключване на Акт пример 2а в наличието на страните в строителния развой - строителният контрол на обекта „ БУЛСТРОЙ НАДЗОР “ ООД, техническият началник, представители на колегата Главна дирекция „ ПБЗН “, възложителя (община град Добрич) и строителя „ СпедСтрой ” ЕООД. Това оповестиха от пресцентъра на Община Добрич .
С това беше даден старт на осъществяването на плануваните в капиталовия план интервенции по комплекс от здания на РД ПБЗН – Добрич
енергоспестяващи ограничения – Подмяна на дограма, Топлоизолиране на външни стени, Топлоизолиране на покрив, Подмяна на дограми на сутерени (топлоизолиране на подови конструкции), Реконструкция отопление (газификация), Реконструкция на съоръжения за битова гореща вода;
ограничения по градивно възстановяване/усилване;
Осигуряване на налична среда за хора в неравностойно състояние (предвижда се устройство за нанагорнище на стъпала);
Договорът по плана беше подписан на 28 ноември 2016 година, като досега в началните месеци на осъществяване бяха готови, извършени и контрактувани всички процедури за избор на реализатори.
За реализатор на главната активност по плана „ Инженеринг – планиране, авторски контрол и осъществяване на СМР по внедряване на ограничения за енергийна успеваемост и ремонт на постройката на РД ПБЗН – гр. Добрич ” е компания „ СпедСтрой ” ЕООД, в сходство с контракта изпълнителят изготви работен план.
След одобрение на работния план ДЗЗД „ Консорциум Мултиплекс инженеринг-Лайф Енерджи ” изготви оценка на сходството на капиталов план с главните условия към градежите и оценка за сходство на капиталовия план във фаза работен план по чл.169, ал.1, т.6 от Закон за устройство на територията за енергийна успеваемост, топлосъхранение и спестовност на сила.
Издадено беше и Разрешение за градеж №181/13 октомври 2017 година
Проектът е част от Инвестиционната стратегия на община град Добрич за интервала 2014-2020 и се реализират с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък ”, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване.
В събитието взеха присъединяване кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов, представителят на колегата и началник на РД ПБЗН Добрич - комисар Дарин Димитров, зам.-кметове, екипа по плана.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР