Добрич. Поредицата джаз концерти в Добрич продължава с Лятно настроение“

...
Добрич. Поредицата джаз концерти в Добрич продължава с Лятно настроение“
Коментари Харесай

Добрич: Поредицата джаз концерти продължава с „Лятно настроение“ в парка

Добрич. Поредицата джаз концерти в Добрич продължава с „ Лятно въодушевление “ в парка. Това оповестиха от пресцентъра на Община град Добрич . Общината кани бителите на града на една френска вечер с френски мелодии, изпълнена с присъединяване на френски реализатори и всичко това с привкус на JAZZ, от 18.00 часа на 6 юни в градски парк „ Свети Георги “, пред шадравана. Добре познатите на добричката аудитория Емил Пехливанов - ударни и Михаил Иванов - контрабас, уголемяват групировката със особено поканените от Франция Георги Корназов - тромбон, Дидие Итюрсари - акордеон и нежното наличие на Клое Кайтон - вокал.
Малко информация за гостите от Франция - за Георги Корназов, който приключва НМА „ П. Владигеров “ в София и джаз и импровизация в Националната академия за музика и танци в Париж, настояват: „ Музиката на Корназов е галактика сред България и Западния джаз, майсторска примес на неустоими мелодии, забелязани през призмата на съвременността. ” - Yves Dorisson, „ Culture jazz “. Освен като тромбонист се изявява и като композитор, работи с разнообразни сформира в цяла Европа.
Дидие Итюрсари наподобява и свири на акордеон като един същински френски Bohème. Личният му сексапил е подплатен с дипломи от най - влиятелните музикални учебни заведения във Франция и партньорства с известни музиканти. Свири в Националния джазов оркестър ONJ.
Клое Кайтон внася с гласа си едно приключено звучене на тази групировка. Пианото и джазът са нейната пристрастеност. Завършва Националната академия за музика и танц в Париж и има издадени 9 албума с нейно присъединяване. Работи с авторитетни композитори, сформира и режисьори. Освен реализацията на разнообразни креативен планове, сега и преподава в Музикалното учебно заведение „ Свети Себастиен “ в Сюр Лоар.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР