Добрич. Най-натовареният месец от годината за сватби за Общинското предприятие

...
Добрич. Най-натовареният месец от годината за сватби за Общинското предприятие
Коментари Харесай

Най-натовареният месец от годината за сватби за Общинското предприятие „Обреден дом“ в Добрич е август

Добрич. Най-натовареният месец от годината за сватби за Общинското дружество „ Обреден дом “ в Добрич е месец август, оповестяват от Общината . През последните пет години в този интервал са регистрирани постоянно над 90 брака. През тази година месец август е бил месец рекордьор за последните 10 години със 109 подписани брака. 34 чужденци са споделили своето „ Да “ в Обредния дом в Добрич. Те са от 14 разнообразни националности.

При дамите най-вече са булките от Украйна, Русия и Беларус, също от Сърбия, Бразилия, Виетнам и Колумбия. 12 са чуждоземните зетьове, като най-вече те са от Турция, има също от Русия, Украйна, Румъния, Англия, Франция, Италия, Сирия, Египет. За идващият брачен сезон за 2020 година са записани все още 41 сватби, като част от тях ще бъдат в обновената сватбена зала.

Обредният дом в Добрич работи 365 дни в годината и записва сватби целогодишно. Гражданските ритуали понастоящем се водят от обредниците Костадинка Ангелова и Антония Михайлова, подпомагани от основния счетоводител Даниела Николова и дългогодишния хазаин Ани Иванова.

През последните 10 години към 500 брака са подписани годишно в сватбения дом на Добрич, като се организират към 150 публични сватбени церемонии. И тази година Общинското дружество изпраща следващ сполучлив брачен сезон, изпълнен с доста красиви страсти и безредици. До момента се подписани 419 брака, като с формален обред са 136 на брой. По-голямата част от сватбените церемонии се организират в огромната зала на Обредния дом.

Тази година са осъществени 47 изнесени ритуала на 20 разнообразни места – на алея „ Романтика “ в красивия градски парк на Добрич, в заведенията на града, на морския бряг на курорта „ Златни пясъци “, Кранево, Тюленово, измежду красивите места на голф игрищата към Балчик.

Най-атрактивното място тази година е бил изнесеният брачен обред на 7 август на стадион „ Дружба “, извършен не пред обичайната арка от цветя, а пред очертанията на футболната врата. Любопитен факт е, че на 8 август 2018-та 88-годишен рожденик е споделил „ да ” на своята 72-годишна половинка.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР