Добрич. Художествена галерия - Добрич ще представи изложба на столичния

...
Добрич. Художествена галерия - Добрич ще представи изложба на столичния
Коментари Харесай

Художествена галерия - Добрич ще представи изложба на Минко Попдимитров

Добрич. Художествена изложба - Добрич ще показа галерия на столичния художник Минко Попдимитров, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” – Варна . Изложбата ще бъде открита с вернисаж на 3 юни от 16.00 до 18.00 ч.

Столичният художник показва свои нови живописни произведения. Завършва междинното си обучение в Техникума по керамика и стъкло в София, а по-късно - Националната художествена академия в компетентност „ Монументална керамика и статуя “ при проф. Венко Колев и проф. Георги Коларов.

През дългия си креативен път Минко Попдимитров не се лимитира в тези области, а както написа Ирина Мутафчиева „ пътешества през материалите, през разнообразни области, през разнообразни сфери на изобразителните типове. От функционалната форма на керамиката и тектоничните размери на скулптурата, през лазерния лъч, акрила и винила “ и се изявява в скулптурата в метал, живописта, графиката, опитва с аквапластика и холопластика.

За него доцент Борис Дананилов споделя: „ Минко Попдимитров има това рядко и изумително качество да не стопира – не в тривиалния смисъл на думата, а в подтекста на едно изцяло житейско и креативно пътешестване, което не стопира, тъй като е окрилено от неговата преобразяваща мощност на художник. Именно това пътешестване е неговата задача “.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР