Добре съм, аз съм един от 880-те оздравели в България.

...
Добре съм, аз съм един от 880-те оздравели в България.
Коментари Харесай

Хасан Адемов за COVID-19: Щетите бяха минимизирани, доколкото това е възможно

Добре съм, аз съм един от 880-те оздравели в България. Искам да благодаря на медиците, че преборих това заболяване. Това съобщи за Българска национална телевизия депутатът от Движение за права и свободи Хасан Адемов, който бе първият депутат с позитивна проба за ковид.

По думите му коронавирусната зараза протича по друг метод – според от възрастта, пола, съпътстващите болести.

„ Включително и аз споделях, че това е едно заболяване, което протича като сезонна вирусна зараза, само че то протича задоволително съществено, с разгърната клинична картина “, изясни той.

„ Тази рецесия сподели образно у нас, че има проблем с недостигащи медицински експерти. Неслучайно се наложи и поддръжката от доброволци, само че здравни експерти няма освен у нас, само че и в целия свят. Очевидно е че мотивацията на младите лекари да останат у нас, не е на нужното равнище “, уточни той.

Според Адемов промяната в опазването на здравето няма да се случи до края на мандата на това държавно управление.

„ За промяната се мисли и приказва от 30 година, само че за жалост тя не е осъществена. В условия на рецесия, без значение от мобилизацията, се стигна до обстановка, при която в избрани райони се стигна до дефицит на фрагменти - Сливен, Ямбол. Очевидно е, че промяна до края на този мандат няма по какъв начин да се случи. За да може да се осъществя тя, би трябвало да има оптимално равнище на единодушие, освен политическо, а и измежду обществото ни “, настоя той.

По думите му ограниченията, които бяха подхванати от Националния действен щаб, бяха задоволително съществени и съответни. „ Щетите бяха минимизирани, доколкото това е допустимо “, сподели той.

В умозаключение Хасан Адемов разгласи, че Движение за права и свободи ще поддържа ограниченията на държавното управление за пониженото ДДС-то за заведенията за хранене.

„ Това е неточност, само че е краткотрайна мярка, до края на 2021-ва, само че на този стадий това е вярното решение “, счита той. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР