Добре ли е или не да се използва климатика в

...
Добре ли е или не да се използва климатика в
Коментари Харесай

Добре ли е или не да се използва климатика в колата през зимата?

Добре ли е или не да се употребява климатика в колата през зимата?  През студения сезон водачите постоянно се сблъскват с проблеми със замъгляване на прозорците и дейно решение може да бъде вярното потребление на климатичната система в колата.

Въпреки че  доста водачи подценяват неговите благоприятни условия, климатикът е потребен освен в горещите дни, но  може да бъде извънредно потребен и през студения сезон, в случай че се употребява вярно.

Добре ли е или не да се употребява климатикът в колата през зимата? Кога и по какъв начин работи дейно?

Стъклата  на  автомобила  се  запотяват, когато топъл, мокър въздух влезе в контакт със студената им повърхнина. Това може да утежни видимостта на водача и да усили риска от произшествия.

За бързо решение на този проблем е значимо да употребявате отоплителната система на автомобила, насочвайки въздушния поток непосредствено към прозорците. Тази стъпка понижава конденза, предотвратявайки образуването на пара.

Климатикът също играе решаваща роля в битката с това събитие. Като отстранява влагата, климатикът оказва помощ да поддържате прозорците си чисти доста по-бързо и по-ефективно. От значително значение е да употребявате климатика вярно, изключително при температури над пет градуса по Целзий, защото под тази температура системата може да не работи дейно.

Също по този начин, някои коли с по-високо равнище на съоръжение могат да имат спомагателна система за отопление, интегрирана в предното стъкло, което обезпечава доста по-ефективно   " обезпотяване ", в сравнение с при положение на потребление на класическа система за отопление.

Шофьорите на електрически коли с  термопомпа  би трябвало да имат поради, че климатичната система е част от усъвършенстван монтаж и стартирането й през студения сезон може да усили потреблението на сила, прецизират експерти.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР