Добре дошли в Рованиеми - входната врата към Лапландия и

...
Добре дошли в Рованиеми - входната врата към Лапландия и
Коментари Харесай

На гости в селото на Дядо Коледа - страната на чудесата

Добре пристигнали в Рованиеми - входната врата към Лапландия и финландския Арктически кръг.



Домът на Дядо Коледа. Едно място, където можете да си извършите фотография с по един крайник от двете страни на Арктическия кръг.



Селото на Дядо Коледа е такова, каквото всяко дете постоянно си е представяло, че е – снежна зимна страна на чудесата с един добросърдечен дъртак, който всеки ден се грижи за тях. Неговата работилница и помагачи демонстрират по какъв начин се оправя той, до момента в който пощенската станция е изложила част от 600 000-те писма, получавани всяка година от целия свят, от които към една трета получават отговор.



Един неудържим магазин, цялостен с джуджурии, обезпечава десетки хиляди коледни дарове, които могат да бъдат изпратени у дома с пощенското клеймо на селото на Дядо Коледа (или против алегорично възнаграждение имате опция да добавите името на вашето дете в листата на получателите на пощенска картичка от Дядо Коледа).



Макар да има 6500 саами, живеещи в Северна Финландия през днешния ден, и номадският им живот с развъждане на северни елени да отива към своя край, тяхната културна еднаквост и традиции се пазят живи с горделивост във впечатляващия притежател на премия теоретичен център „ Арктикум “, показващ живота над Арктическия кръг.

Прелестният ресторант „ Опипойка “ натъртва на лапландската кухня: общоприетата сьомга и прясна риба постоянно участват, само че пробвайте необичайния лют стек от северен елен и лосово варено, с десерт, подготвен от локални диви къпини.

Кой да знае, че може да се похапне толкоз добре в Арктическия кръг?
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР