Добре дошли в Римската империя, императора го знаем - личното

...
Добре дошли в Римската империя, императора го знаем - личното
Коментари Харесай

План Здравствуйте, братушки: Отстраненият шеф на разузнаването видя дългата ръка на Кремъл

" Добре пристигнали в Римската империя, императора го знаем - персоналното държавно управление всеки ден се грижи да дава самун, кръв и зрелища. Слава богу, кръвта я употребявам единствено като съпоставяне. Основната причина за отстраняването ми е дългата ръка на Кремъл и ненапълно координирани дейности с един прочут предприемач с доста обвинявания, които може и да са едно цяло, само че това не е моя работа. Оттук насетне, допустимо е да е задействан проект " Здравствуйте, братушки ", само че не по курортите, а по други позиции " - това съобщи пред публицисти шефът на Държавна организация " Разузнаване " (ДАР) Атанас Атанасов, за чието освобождение по-рано през днешния ден служебният кабинет предложи на президента да издаде декрет.

Той прикани медиите да създадат следствия и " дай Боже да стигнат до обстоятелства ".

По думите сега има прояви на висши форми на измама и полулизъм, съгласно някои и индикации за тирания , както и за действително разбъркване на другите управляващи и институции.

" Вчера беше поискано отстраняването на шефката на Агенцията по вписванията, имено тъй като желае да съблюдава закона. За себе си също мога да съобщи, че законът е бил спазван от самото начало. Всички обвинявания, които прочетох като претекстове за моето освобождение изрично не дават отговор на истината ", акцентира той.

Според Атанасов се намираме в неповторима обстановка, в която действително президентските пълномощия се припокриват напълно с тези на определения от него кабинет.

" Спокойно може да заявим, че има голям брой образци, в които се нарушава в това число Конституцията - може да ревизира издаването на указите, свързани с ЦИК, прекратяването на работата на Народното събрание и всичко останало. Президентските укази на процедура не подлежат на надзор, заради което аз също не мога да потърся правата си. Но, в случай че някой сезира Конституционен съд, той би могъл да се произнесе дали един декрет е постоянен или не, дали е циничен, което от своя страна, според тълкувателните решения на Конституционен съд, би могло да докара до задействане на процедура за импийчмънт ", посочи той, като сподели, че не приказва единствено за указа за своето освобождение, само че и за това на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Иво Иванов и на шефа на ДАНС Димитър Георгиев.

" Явно, че използването на конституционно право се възприема като уронване на престижа. Всички държавни чиновници би трябвало да го имат поради в бъдеще. Имах опция на втората среща да обясня на министър-председателя аргументите за моя отпуск, които са надълбоко фамилни и персонални и не бих желал да ги разясня с медиите.

Нека всички държавни чиновници да внимават, когато се възползват от конституционното си право на отпуск. По отношение на всички, които имаха наглостта да упрекват мен и другите шефове на служби, че сме нарушители, кради, предатели , желая да заявя, че аз от 27 година работя за България и държавното управление на Бойко Борисов беше следващото ", сподели още Атанасов, като загатна индивида със " характерния наследник взор, който с изключение на всичко останало е и правист, за жалост и учител и скърбя неговите студенти " (очевидно имаше поради вътрешния министър Бойко Рашков - б.р.).

" Бих посъветвал всички да се преценяват с отправянето на рецензии и обвинявания. Успешната работа на службите против зловредното съветско въздействие е съществена причина за промяната на управителния състав на службите ", сподели още освободеният началник на разузнаването.



Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР