Добре би било да се помисли в етапа на досъдебното

...
Добре би било да се помисли в етапа на досъдебното
Коментари Харесай

Олга Керелска: Случаят с Нотариуса е върхът на айсберг, но там не е само един

Добре би било да се намерения в стадия на досъдебното произвеждане потърпевшият да има опция да го наблюдава и да има процесуални благоприятни условия да влияе върху бързината му, разяснява пред Олга Керелска, член на съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет.

" Този случай - с Нотариуса, е единствено върхът на айсберг, само че айсбергът не е единствено един ", съобщи Керелска. По думите ѝ концепцията на чуването във Висш съдебен съвет по абсурда " Нотариуса " е била " картината към този прекомерно нелицеприятен случай да се проясни най-малко в някаква степен ".

Тя уточни, че не схваща " от кое място и на каква база са рецензиите, че Висш съдебен съвет бездейства ". Висш съдебен съвет не е проверяващ орган, посочи арбитър Керелска. По думите ѝ, направеното през 2020 година (около чуването на арбитър Владислава Цариградска – бел. ред.) " на оня стадий беше положително и съответно " - " тогава изискахме информация, дори се вършиха някакви опити за законодателни промени ".

" Бавно вървят нещата, а в някои случаи оставаме с усещане, че въобще не вървят ", означи Олга Керелска. Според нея фактът, че две години следствието не е стигнало до средата, не значи, че нещо се е предписание постепенно, а че нищо не се е предписание.

" Обикновено в такива случаи завършваме с постановяване на една декларация. Стигнахме до извода, че нещата би трябвало да имат по-траен и изчерпателен темперамент. Декларирането на едно или друго не води до действителен резултат. Сега се обединихме към концепцията да има комисия ", изясни арбитър Керелска в предаването " Преди всички ". Тя изрече позиция, че времевият небосвод на комисията следва да бъде 1-2 месеца.

Керелска добави, че има " сериозна разработка на ГДБОП ", по материалите от която е формирано настрана произвеждане, по неофициална информация в него има извънредно доста материали и " може да стане по-дълбоко разплитане на случая ".

Опитахме се да разберем дали прокуратурата разполага с някакъв лист, не получихме такава информация, сподели Олга Керелска по отношение на визитите на магистрати в клуба на убития Мартин Божанов – Нотариуса.

" Би трябвало да го има към преписката този лист, който бе разгласен публично, че го има. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР