Добрата традиция продължава! За пореден ски сезон всичките 3861 момичета

...
Добрата традиция продължава! За пореден ски сезон всичките 3861 момичета
Коментари Харесай

3861 деца от Община Самоков ще карат безплатно си и сноуборд на Боровец

Добрата традиция продължава! За следващ ски сезон всичките 3861 девойки и момчета, които учат в Община Самоков, ще могат да карат гратис ски и сноуборд на Боровец. Вчера кметът на града Владимир Георгиев подписа ново петгодишно съглашение с “Бороспорт “, откакто през последните две зими възпитаници, спортисти и техните възпитатели имаха свободен достъп до лифтовете и влековете в първия планински курорт на Балканите. Документът затвърждава въведената от няколко години процедура, даваща късмет на децата от района да практикуват зимни спортове и да заобичат планината.
Всички ученици на 14-те учебни заведения в Самоков и в селата в района на възраст от 7 до 18 години могат да получат безвъзмездни карти за оборудванията от 15 декември до 15 април. Както и през миналите два сезона, те ще важат за ваканциите до края на април, и по една седмица през зимните месеци. Споразумението е в действие и за деветте спортни клуба от Община Самоков по ски алпийски дисциплини, сноуборд, ски тичане и биатлон, които получаваха свободен достъп до лифтове и влекове през последните 10 години.

“Искаме децата от Самоков и района да спортуват и да почувстват Рила като собствен дом, - сподели Росица Стойкова управител „ Маркетинг и връзки “ на „ Бороспорт “. – Тази самодейност е част от програмата ни за поощряване и развиване на белите спортове измежду учениците. Предоставяме картите с вярата да се появят новите първенци - почтени наследници на Петър Попангелов старши и младши. С подписването на съглашението на процедура осигуряваме свободен достъп до пистите на всички момчетата и девойките от района, защото децата под 7 години употребяват оборудванията на Боровец гратис.

Картите за свободен достъп до лифтове и влекове ще се получават на касите на седалков въжен превоз „ Мартинови бараки “, по авансово направен от учебните заведения и от спортните клубове лист. За да се употребяват оборудванията би трябвало да се показа и декларация от родителите, а момчетата и девойките под 14 години нямат право на нощно каране без компаньон.

През предишния зимен сезон от опцията да карат гратис ски и сноуборд в Боровец се възползваха повече от 500 възпитаници, които получиха 2000 карти. През сезон 2015/16 броят им беше 440, а издадените карти – 1800. Всяка година спортните клубове от общината получават 200 безвъзмездни карти за оборудванията, с което цената на гратис предоставените от Бороспорт карти надвиши 200 000 лева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР