Добра тенденция е и увеличението на минималната работна заплата, която

...
Добра тенденция е и увеличението на минималната работна заплата, която
Коментари Харесай

Минималната работна заплата ще стане 50% от средната брутна работна заплата от 2024 г.

" Добра наклонност е и нарастването на минималната работна заплата, която сега тя към този момент е 780 лева От идната година, с решение на Народното събрание, размерът на минималната работна заплата ще се дефинира като 50% от междинната работна брутна заплат ", заяви пред Нова телевизия министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова.
Тя посочи, че оповестеното нарастване на пенсиите с 12% е хармонизирано с показателя на потребителските цени, който по данни на Националния статистически институт в 11%. 
" Увеличението на пенсиите с 12% е реалност. Това са средства, заложени в проектобюджета до края на годината, който би трябвало да се гласоподава от Народното събрание ", съобщи тя.
По думите ѝ над два милиона души са хората у нас, които чакат финансова поддръжка от страната под формата на помощи и пенсии.
Това нарастване е реалност и средствата към този момент са заложени в проектобюджета на финансовия министър Асен Василев до края на годината. Бюджетът се чака да бъде гласуван от Народното събрание, увери тя. 
Иванка Шалапатова дефинира като позитивна наклонност обвързването на обществените помощи с линията на бедността у нас:
" Това е добра вест. Знаем, че линията на беднотия е 504 лв.. От средата на годината, с пари, обезпечени в бюджета, се усилиха редица помощи. "
Като образец обществените министър уточни еднократната помощ при спешна обстановка в едно домакинство, която набъбна от 375 лв. на вероятен най-много от 1512 лв..
Шалапатова увери, че всички семейства, потърпевши от наводненията в Северозападна България, получават нужната поддръжка от страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР