Добивът на петрол от най-голямото находище в Саудитска Арабия Ghawar

...
Добивът на петрол от най-голямото находище в Саудитска Арабия Ghawar
Коментари Харесай

Добивът от големите находища на петрол в света се оказва под заявеният


Добивът на нефт от най-голямото находище в Саудитска Арабия Ghawar се е оказал много по-нисък от упованията на пазара, както и от декларираните упования от самата Saudi Aramco, излиза наяве от известие на организация Bloomberg, която се базира на данни от капиталовия проспект на компанията в границите на подготовката за IPO.

Saudi Aramco оповестява, че на находището Ghawar се падат „ над половината от запасите от въглеводороди от цялото кралство “, като също така съгласно информацията на организацията, добивът от нефт от него съставлява най-много 3,8 млн. барела дневно, до момента в който самата компания през 2004 година е декларирала, че добивът там, към този момент в разстояние на десетилетия е малко над 5 млн. барела дневно.

По данни на ръководството за енергийна информация към министерство на енергетиката на Съединени американски щати (EIA) пък, които постоянно се одобряват от енергийния пазар като пример на оценката за продуктивността, добива в Ghawar през 2017 година се прави оценка на 5,8 млн. барела дневно.

Освен това от находищата в басейна Permian в Съединени американски щати са се добивали 4,1 млн. барела дневно през февруари, което значи, че след оповестението на новите данни американския басейн към този момент е най-големият по количества на рандеман в света. Както прецизира Bloomberg тов съпоставяне на е тъкмо, защото Ghawar е обичайно находище, до момента в който permian е щистова групировка.

При това, с изключение на Ghawar, Saudi Aramco създава две други залежи – (Khurais с 1,45 млн. барела дневно, а също и Safaniyah, 1,3 млн барела дневно, което както и преди остава най-голямото в света находище на морския шел Общо Саудитска Арабия създава 101 залежи, а общият размер на рандеман от тях е за 12 млн. барела дневно, както и преди заявяваше компанията.

Aramco възнамерява също по този начин нарастване на вътрешните мощности за преправка от нефтопреработващите фабрики Satorp и Yasref с над 60 хиляди барела дневно съгласно информацията от проспекта, представена от организацията. Общо преработващите мощности на Aramco ще набъбнат до 3,7 млн. барела дневно, от 3,1 млн. барел към сегашния миг.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР