Добавки от 50 лева към пенсиите ще получат всички пенсионери,

...
Добавки от 50 лева към пенсиите ще получат всички пенсионери,
Коментари Харесай

Ще има добавки за пенсионерите през юни


Добавки от 50 лв. към пенсиите ще получат всички пенсионери, без значение от размера на пенсията, която получават. Осигурихме средства за добавка на пенсионерите за идващия месец, съобщи на брифинг след съвещанието на кабинета общественият министър Гълъб Донев.

Той посочи, че Министерският съвет е приел разпореждане, с което е обезпечил 104,4 млн. лева, които да бъдат систематизиране за добавка на всички български пенсионери, без значение от приемания размер пенсия.

Това са 2 88 000 български жители. Още на предходното съвещание обявихме, че изплащането на добавките от 50 лева към пенсиите на всички пенсионери в България ще продължат за мандата на служебното държавно управление. Намирането на този спомагателен запас в бюджета е извънредно мъчно поради на финансовото положение, в което се намира страната, съобщи министърът, представен от „ Фокус “. Припомняме, че при встъпването си в министерството, Гълъб Донев разгласи, че не е предвижен бюджет за продължение на част от социално-икономическите ограничения, в това число и за добавките на пенсионерите. Но обаще, че ще откри пари.

По думите му тези средства от 104 400 000 лева са заделени от икономии от разноски, от които министерствата и Министерският съвет са се лишили от осъществяване на избрани политики стратегии. „ Някои от тези средства са и от прехрана и личен състав. Част от тези средства са и от преизпълнение на приходите в ДОО от осигурителни вноски. За месец юни добавките на всички български пенсионери са обезпечени и ще бъдат изплатени с пенсиите по график, увери Гълъб Донев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР