Добавете главния изпълнителен директор на Citigroup Джейн Фрейзър към нарастващия

...
Добавете главния изпълнителен директор на Citigroup Джейн Фрейзър към нарастващия
Коментари Харесай

На хоризонта ли е рецесия? Повече изпълнителни директори на банки мислят така

Добавете основния изпълнителен шеф на Citigroup Джейн Фрейзър към възходящия лист с банкови изпълнителни шефове, които предизвестяват за идни сложни времена.

Въпреки че Фрейзър не „ вижда фрапантен спад на хоризонта “, ръководителят на третата по величина банка в Съединените щати в действителност вижда идна криза, сподели тя в готови забележки, оповестени от Банковата комисия на Сената във вторник преди годишния доклад чуване по отношение на надзора на Уолстрийт в сряда.

Тази криза може да се дължи на фактори включително „ непрекъсната инфлация в услугите, възходящи [нива] на дълга, закъснение на световния напредък и два огромни спора в Европа и Близкия изток “.

Що се отнася до потребителските разноски, Фрейзър предизвести законодателите, че данните на Citi демонстрират, че хората се отдръпват повече. Това съответствува с последните данни на държавното управление за потребителските разноски. В същото време клиентите, които попадат в най-ниската група на кредитните рейтинги, поемат най-високите равнища на дълг от 2019 година насам, счита Фрейзър.

Изпълнителният шеф на Bank of America Брайън Мойнихан не включи мислите си по отношение на икономическите вероятности в квалифицираните си забележки. Въпреки това, той сподели, че „ методът, по който потребителите харчат пари, се изравнява “, в изявление за CNBC във вторник. „ Но като цяло [потребителите са в] много прилична форма. “

Той също по този начин допусна, че Федералният запас е в развой на меко кацане - т.е. преодоляване на инфлацията без забележителен скок в равнището на безработица.

Изпълнителният шеф на JPMorgan Chase Джейми Даймън прикани американците да се приготвят за криза предходната седмица.

„ Много неща там са рискови и инфлационни. Бъдете готови “, сподели той на срещата на върха на New York Times DealBook през 2023 година в Ню Йорк. „ Лихвените проценти може да се повишат и това може да докара до криза. “

В забележките за чуването в сряда Фрейзър обществено призна за първи път следствие на Бюрото за финансова отбрана на потребителите, в което се твърди, че банката е дискриминирала нелегално арменски американци в продължение на години, като ги е изолирала в заявки за кредитни карти въз основа на техните фамилни имена.

„ Дълбоко съжаляваме и се извиняваме на арменската американска общественост, че неотдавна не изпълнихме нашите обективни упования за кредитиране “, сподели Фрейзър в квалифицираните си забележки, добавяйки, че Citi е „ подхванала дейности, с цел да поправи нещата и да предотврати повтаряне “.

В допълнение към Даймън, Фрейзър и Мойнихан, депутатите ще изслушат показанията на изпълнителните шефове на Wells Fargo, State Street, BNY Mellon, Goldman Sachs и Morgan Stanley.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР