Добър старт на световното в Баку (Азербайджан) направиха българските състезателки

...
Добър старт на световното в Баку (Азербайджан) направиха българските състезателки
Коментари Харесай

Добър старт на гимнастичките в Баку

Добър старт на международното в Баку (Азербайджан) направиха българските състезателки по художествена гимнастика. Боряна Калейн заема краткотрайното трето място в квалификациите за многобоя и с обръч след първия ден. Възпитаничката на Мариана Памукова изигра устойчиво, без груби неточности съчетанието си и получи оценка от 21.600 точки (13.300 точки за компликация и 8.300 точки за изпълнение), която за в този момент и отрежда позиция за орден и в двете подреждания (за многобоя и за финала с обръч). Катрин Тасева не съумя да изиграе съвършено съчетанието си, позволи повече грешки, спести детайли и с оценка от 20.400 заема заема временото 7-мо място в многобоя и 14-та позиция в подреждането на уреда (12.500 точки за компликация, 7.900 за изпълнение), като това ще я лиши от опцията да попадне измежду осемтте финалистки, които ще станат известни на следващия ден след приключването на квалификацията и на двата уреда.В подреждането за многобоя Тасева е със седми резултат за в този момент.

Убедително отпред в пресявките както за многобоя, по този начин и в класирането с обръч е Дина Аверина (Русия) с 23.650 точки, следвана от сънародничката си Екатерина Селезньова с 23.400 точки, която в последния миг поради здравословни проблеми размени в съветския отбор Александра Солдатова.

При осъществяванията с топка първа за в този момент е Влада Николченко (Украйна) с 21.400 точки. Тройката допълват Милена Балдасари (Италия) с 21.300 точки и Никол Зелихман с 21.250 точки.

В отборното нареждане след първия ден българките заемат четвъртата позиция с 42.000 точки. Руските гимнастички са №1 със общ брой от 47.050 точки. На втората позиция се подрежда отборът на Израел с 42.500 точки, а трети са италианките с 42.250 точки. Днес италианките и израелките играха с топка, а на следващия ден се показват с обръч. Нашите девойки на следващия ден са с топка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР