Доайенът на политологията у нас проф. Петър-Емил Митев отново е

...
Доайенът на политологията у нас проф. Петър-Емил Митев отново е
Коментари Харесай

Проф. Петър-Емил Митев отново стана член на БСП

Доайенът на политологията у нас проф. Петър-Емил Митев още веднъж е член на Българска социалистическа партия. 

Имах привилегията да връча новата партийна брошура и да възстановя участието в Българската социалистическа партия на проф. Петър-Емил Митев, похвали се шефът на столичната соцорганизация Иван Таков.



" С другарите от регион " Възраждане " сме признателни, че проф. Митев избра точно нашата партийна организация, която има обичаи в провеждането на задълбочени политически полемики. А това, че през десетилетията той праволинейно отстоява личния си социалистически мироглед за обществото и индивида, напълно непознат на всякаква моментна обстановка, робуване на престижи или политическа уместност, го прави още по-ценен за мен и за другарите от региона.

В тези турбулентни политически времена за нас е извънредно скъпа опцията да дискутираме дружно и да черпим от неговите проникновени и вдъхновяващи прозрения за България и за света ", написа Таков. 

Петър Емил-Митев е на 86 година От 1972 до 1988 година оглавява Научноизследователския институт за младежта при Централен комитет на ДКМС, считан за едно от дисидентските гнезда по време на социализма. До 1999 година ръководител на Българската социологическа асоциация.

Професор в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ в София от 1985 година.

Член на председателството на Висшия партиен съвет на Българска социалистическа партия. Депутат във Великото национално заседание.

Кандидат за Национален омбудсман на България, препоръчан от Национална движение „Симеон Втори" и подсилен от Движение за права и свободи при първите избори за омбудсман през 2004 година, когато, в последна сметка, е определен Гиньо Ганев. 

Председател и създател е на Управителния съвет на Института за обществени полезности и структури „ Иван Хаджийски “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР