До този момент има съгласие по четири неща относно сделката

...
До този момент има съгласие по четири неща относно сделката
Коментари Харесай

Какви са спънките по пътя на излизането на Великобритания от ЕС?

" До този миг има единодушие по четири неща по отношение на договорката за Brexit. Те са свързани със сметките по напускането на Англия от Европейския съюз, правата на жителите, самият временен интервал, като той може да бъде продължен до 2 години, както и статутът на Северна Ирландия ", сподели Димитър Баларев, кореспондент в Bloomberg TV Bulgaria, в предаването „ В развиване “ с водещ Вероника Денизова.

„ Това, което Борис Джонсън даде обещание е да даде повсеместен Brexit на английския народ като бъде спазен мирния контракт от 1990 година, който не разрешава твърда граница сред двете Ирландии “, добави още той.

По думи на Баларев по новата договорка от 2018 година Северна Ирландия ще бъде тясно взаимосвързана с европейските правила и регулации, когато става въпрос за артикули и аграрни артикули.

Според него сходна регулаторна граница, както и всички системи за митнически надзор, които ще бъдат въведени, няма да могат да бъдат построени единствено за 11 месеца.

Гостът разиска и тематиката за преходния интервал, както и спънките по пътя към излизането на Англия от Европейския съюз.

„ Борис Джонсън завеща да даде на страната договорка „ Супер Канада + “, която съставлява всеобхватното икономическо и комерсиално съглашение, което Канада и Европейският съюз подписа през октомври 2017 година “

Той добави, че сходно съглашение би премахнало митата от всички артикули на 98%, само че би було доста дребна част от бранша на услугите, който е съществена съставка на английската стопанска система.

„ Джонсън споделя, че желае „ + “ договорка. Като по този метод на английските институции да бъдат предоставени по този начин наречените паспортни права, посредством които те ще могат да продават своите артикули в Европа “.

Димитър Баларев изясни, че даже и при съществуването на сходни паспортни права, достъпът на английски финансови институции до европейския пазар ще бъде доста по-ограничен.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР