До средата на май сръбската икономика ще работи в пълен

...
До средата на май сръбската икономика ще работи в пълен
Коментари Харесай

Сръбската икономика ще работи в пълен капацитет до средата на май

До средата на май сръбската стопанска система ще работи в цялостен потенциал, съобщи през днешния ден Боян Станич от Стопанската камара на Сърбия, оповестява вестник " Политика ", представен от Българска телеграфна агенция.

Станич сподели, че от 130 000 работещи, които по време на разгара на рецесията бяха в насилствена отмора, 42 000 към този момент са се върнали на работа, а в идния интервал те ще станат повече, защото ще проработи и публичният превоз.

Предприемачи дават работа на към 350 000 служащи, сред 50 и 60 % от тези компании са отворени, а от средата на май чакаме те да работят в цялостен потенциал, съобщи Станич.

Макар множеството от предприятията да имат огромни или дребни загуби поради рецесията с ковид, Станич прави оценка, че стопанската система на Сърбия се е справила релативно добре.

Икономиката добре понесе първата вълна, а преработвателната промишленост, съгласно данни на Републиканския статистически институт, през март е имала даже положителен напредък, сподели Станич. Той означи, че са били прекъснати към 1000 трудови контракта в Сърбия, като към този момент отрицателното въздействие на пазара на труда не е доста.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР