До средата на април 2023 г. продължават здравните и социални

...
До средата на април 2023 г. продължават здравните и социални
Коментари Харесай

Възрастни и хора с увреждания от Търговище ще продължат да получават патронажна грижа до април 2023 г.

До средата на април 2023 година не престават здравните и обществени услуги, които Община Търговище дава по план „ Патронажна грижа + “ по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “.

Това е допустимо откакто администрацията подписа в допълнение съглашение за удължение на плана. Той се извършва от 2021 година, а за последно бе продължен през април тази година.

От услугите през последните 6 месеца са се възползвали 146 лица от град Търговище и други 12 обитаеми места в общината. Това са хора с увреждания, възрастни в неспособност за самообслужване, лица над 54 година,  лица, сложени под карантина поради COVID-19 и други уязвими групи.  

Най-много хора, 49 души, са употребявали единствено обществените услуги, измежду които помощ при самообслужване и при осъществяване на домакинските отговорности, и консултиране с психолог. 43 души са употребявали медицински услуги и рехабилитация. Едновременно здравни и обществени услуги са предоставяни на 29 лица. Възможността за доставка на храна и лекарства до дома са употребявали 25 консуматори.

Припомняме, че услугите са безвъзмездни и се дават до 2 часа дневно, след предварителна оценка на потребностите на всяко лице от обществени служащи.

Попадащите в целевите групи могат да декларират доставката на съществени хранителни артикул и лекарства от 8.00 ч. до 17.00 ч. в работни дни, на тел.: 087 929 2805, 0601 68 620 в Община Търговище.

Заявки от претенденти за консуматори на здравната и обществената услуга се одобряват от самото начало на осъществяване на плана. Допълнително информация за нужните документи и изискванията за включване може да се получи на тел. 0879 292 821 в Центъра за почасово даване на услуги, който се намира на ул. „ Първи май “ № 4.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР