До предизборния щаб на партия Възраждане достигна информация, че кметът

...
До предизборния щаб на партия Възраждане достигна информация, че кметът
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Всеки честен и почтен човек ще запази работата си и няма да бъде притискан по политическа линия

До предизборния щаб на партия " Възраждане " доближи информация, че кметът на ГЕРБ злоупотребява с властта си даже по време на избори. Вчера, ден след оповестяването на изборния резултат, той е изискал описите с гласувалите хора, с цел да ревизира каква част от чиновниците в Община Варна са посетили изборните секции на 27 октомври, с цел да го поддържат. На общинските админи очевидно е внушавано, че когато Костадин Костадинов стане кмет, те ще изгубят работата си.

Използвайки механизма на напън посредством боязън, те са принуждавани идната неделя да изберат кмета на ГЕРБ, с цел да запазят служебното си състояние.

Това държание на прилепяне и гласоподаване под напън, присъщо за годините на тоталитарния режим, явно е добре усвоено и в наши дни, от актуалните ръководещи.

Единствената разлика е, че цветът обозначаващ тяхната партийна принадлежност е наследник. Всеизвестен факт е, че в предизборно време чиновниците във всички общински институции, както и тези в обвързваните с общината компании са доброзорно приканвани да гласоподават за ГЕРБ, с цел да не изгубят работата си.

През 2019 тази процедура се разшири и доста представители на т.нар “дребен бизнес “ споделиха, че властимащите са опитвали да притискат и тях, с " общителната " опасност, че в случай че желаят общината да им оказва помощ и да имат право на бизнес през идващия мандат, би трябвало да поддържат ГЕРБ. Разбира се, след избори не помнят за обещаната поддръжка.

Другия национален мит, дело на ръководещите, е че министър председателят ще спре финансирането на Община Варна, в случай че не бъде определен кметът на ГЕРБ.

Реалността обаче е напълно друга.

Всяка община си има бюджет, който се поставя годишно, без значение кой е кметът.

Единствената разлика, която може да настъпи при промяната на кмета на ГЕРБ е, че общинските средства ще се разпределят в интерес на жителите и за развиването на града, а не за партийни облаги, пазаруване на гласоподаватели от малцинствените групи, неизгодни покупко-продажби, зареждане на доближени до ръководещите компании и други злоупотреби.

Нещо повече, когато Костадин Костадинов стане кмет бюджетът ще се усили, поради увеличените доходи от европрограми и прекъсването на кражбите от общинския бюджет.

" Нито един общински чиновник, който си прави честно работата няма да бъде уволнен. Напротив, имам вяра, че честните хора в Община Варна по никакъв начин не са малко.

Това, което ще трансформира е да им осигуря спокойна атмосфера на работа, без политически напън по партийна принадлежност.

Единственият човек, който ще уволня от Община Варна е досегашния кмет. Сами си отговорете за какво той не се среща с хората? Защо е достигнал до там, че варненци го назовават " невидимия кмет "? Крие се човек, който се опасява от въпроси и желае да прикрие делата си. Честният и честен човек е постоянно подготвен да се изправи и да дава отговор " – приключи Костадин Костадинов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР