До пореден скандал в парламента между БСП и ГЕРБ се

...
До пореден скандал в парламента между БСП и ГЕРБ се
Коментари Харесай

Стойнев: Идеите на ГЕРБ и ДПС за субсидиите застрашават партиите с изчезване

До следващ скандал в Народното събрание сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ се трансформира разискването на партийните дотации в Народното събрание. 
Червеният народен представител Драгомир Стойнев изясни, че Българска социалистическа партия е за понижаване на партийната дотация, само че това да не заплашва действието на партиите. Предложенията в сегашния им тип щели да доведат до изтриване на партиите.
Българска социалистическа партия ще се опълчват на заличаването на партиите, защото това е застрашаване на демокрацията. Управляващите не търсели стабилно решение. " Ние от Българска социалистическа партия ще се противопоставим ", посочи Стойнев.
Според Стойнев другояче трябвало да се понижат парите за партиите, тъй като има партии, които не успявали даже да си изхарчат парите.
Левицата също изиска спор по тематиката, с цел да не се заплаши политическият живот в страната. Стойнев настоя да се откри най-правилното решение. Според него ръководещите подхождали хлапашки.
Тома Биков от ГЕРБ се заяде с левите, които сякаш се оказали омърсени от надвзетата дотация, която им дали.
" Хората излязоха и гласоподаваха ", регистрира Биков визирайки референдума. По думите на депутата " резултатите от референдума се трансфораха в политически факт ", а с предлагането си за дотация от 1 лев от ГЕРБ желаят да кажат, че не те раздават дотациите.
Биков също чака спор по тематиката. Той изрази противоречие едната част от залата да бъде упреквана в чорбаджийство. " Никой от ГЕРБ няма предпочитание българската политическа система да се олигархизира ", акцентира Тома Биков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР