До половин година перфораторите в градския транспорт в София ще

...
До половин година перфораторите в градския транспорт в София ще
Коментари Харесай

Край с перфораторите за билети в столицата

До половин година перфораторите в градския превоз в София ще останат в историята. Това стана ясно от думите на шефа на Центъра за градска подвижност Димитър Дилчев, който показа опцията за закупуване онлайн еднократен билет за градския превоз.

Услугата ще бъде пусната пробно. Закупуването на онлайн билет на стойтност 1,6 лева ще става с еднократна регистрация и ще важи за едно пътешестване.

Час и половина след чекирането на билета посредством новите валидатори той ще изчезва от системата. Затова време обаче няма да може да се употребява в разнообразни транспортни средства.

Ако не се реализира пътуването в границите на 24 часа закупения билет изгаря. До момента през интернет можеше да се закупят дневни карти. От ЦГМ регистрират, че на месец продават по  500-600 от тези документи.

Новата билет системата няма да прати хартиения билет в историята, а единствено перфораторите. " Хартиен билет сигурно ще има с QR код и баркод. Нека да мине един директен интервал 5-6 месеца, в който хората да изразходват старите билети, с цел да може перфоратора да остане в историята ", изясни Дилчев.

Шефът на ЦГМ разгласи, че пътникопотока е намалял съвсем на половина. В най-тежките дни от пандемията спадът на пътуващи е бил 70%.

Големият въпрос остава каква ще е тарифната политиката на новата система - дали пасажерите ще заплащат по отношение на времето, което са прекарали в градския превоз или на изминато разстояние. Решението за това е в пълномощията на СОС и ще бъде взето след разбор. Със заработването напълно на новата система хартиеният билет ще отиде в историята.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР