До отпадането на всички рискове за населението в община Царево

...
До отпадането на всички рискове за населението в община Царево
Коментари Харесай

Остава в сила бедственото положение в Царево

До отпадането на всички опасности за популацията в община Царево остава бедственото състояние. Решението е взето от общинския спешен щаб тази заран. До края на месеца комисия от общината ще приготви документи с изложение на нанесените вреди и оферти за ремонтни действия. Хидроинженери се чака от на следващия ден да извършат проучване на двата язовира над Царево.
Прочетете още
Бедственото състояние в община Царево остава, като няма очакван краен период, сподели пред БНР зам.-кметът Марин Киров:

" След извършена оперативка през днешния ден рано сутринта се взе решение бедственото състояние да остане до отпадане на всякаква опция за бедствия, обвързвана с следващо срутване на мостове. Знаете, че има много компрометирани мостове, тъй че към този момент бедственото състояние остава ".

Продължава работата по монтирането на краткотрайно оборудване на мястото на съборения мост по пътя Царево-Ахтопол, сподели още Киров:

" От обществената инфраструктура има доста тротоари, асфалтова настилка, която е компрометирана. Десетки мостове, част от тях са общински, част от тях са на страната. Мостът на пътя Царево – Ахтопол и сега непрекъснато продължава работата по него, тъй че да бъде възобновено придвижването. Все още се работи по обходен маршрут към моста ".

От на следващия ден стартира инспекция на положението на двата язовира, които преляха:

" И двата язовира са изцяло източени с превантивна цел. Компрометирани са язовирните стени и се нуждаят от незабавен ремонт "

Причината за наводнението не са непочистени дерета, а огромният водосбор, който се е образувал вследствие на голямото количество превалявания, разяснява още Марин Киров.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР